Olé. Café Congé

De scholen zijn uit en de vakantie is begonnen. De mensen van Café Congé moeten gedacht hebben dat er iets te doen valt met leegstaande schoolgebouwen. Het resultaat is een gezellige pop-up bar met een eenvoudige - maar lekkere - keuken en ruimte voor de kinderen om naar hartenlust te ravotten. 

In de Sint-Niklaase binnenstad zit - verscholen achter de poorten van het schoolgebouw - een oase aan rust. Het groene binnenplein is opgebouwd rondom een gezellige authentieke vintage tent waaronder je kan eten. Een lange getimmerde bar - waar je een rijkelijk assortiment aan zomerse dranken kan terugvinden - zorgt voor een verfrissend tegengewicht. Rondom tent en bar vinden we exotische planten, strandstoelen met bijpassende tafeltjes, omgeven door oude wilgen. Een veilige plaats weg van het verkeer om voor vaders (en moeders) met kinderen de tijd even te laten stilstaan.

De kinderen kan je gerust de vrije loop laten op glijbanen, trampoline, springkasteel,... Als je ze toch zo ver krijgt om aan tafel te schuiven is er eten op kindermaat onder de vorm van een eenvoudige spaghetti Bolognaise of kip, appelmousse en patatten. Voor de vaders (en moeders) is er een fijnere keuken voorzien. Simpel en degelijk.

Als je een stressloze namiddag wil waar zowel kinderen als ouders thuis zijn, hebben we één remedie: Ga eens op congé naar Café Congé. 

Meer Café Congé 


Gaan eten met 'de kleine', het wordt vaak beschouwd als 'niet evident'. En misschien is dat ook wel een beetje zo. Toch proberen we met Vaderklap op zoek te gaan naar plekjes waar vaders én kinderen welkom zijn. Zaken, waar zowel de vader als het kind smakelijk verwend worden. Die plaatsen krijgen van ons een 'door-Vaderklap-aangeraden label'. Een beetje Tripadvisor, maar dan voor vader, kind (en ook een beetje moeder).

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc