Playmobil: oud en nieuw door elkaar

Playmobil: oud en nieuw door elkaar

Als er naast Lego nog een merk is, dat verbonden is met mijn kindertijd, dan is dat Playmobil. Uren en uren heb ik gespeeld met een Playmobil trein, vrachtwagen en takelwagen.

Het Duitse speelgoedmerk moet rond de veertig jaar oud zijn. Ondertussen is hun gamma uitgebreid met een instapversie Playmobil 1 2 3. Groot was dan ook mijn vreugde toen bleek dat M fan was.  Al redelijk snel kreeg ze van de grootmoeder een Ark van Noah, een huis en een bus met vier figuurtjes. De kleinste valiesjes werden dan nog wel weggestopt.

De dieren van de Ark van Noah zagen ondertussen al alle hoeken en kanten van mijn schoonmoeders living. En extra cool is trouwens dat ook de Playmobil van I van onder het stof gehaald werd. De wilde dieren van Noah worden zo het huis rondgereden in een bus van om en bij de twintig jaar oud of brengen een bezoekje aan hun collega-dieren in de boerderij van I.  Oud en nieuw door elkaar. 

Terwijl de poppetjes een halfjaar geleden voor M nog niet echt een leven hadden – ze dienden meer als lolly – kunnen ze nu in haar speelwereld echt al stappen en vreedzaam met de leeuwtjes in de boot zitten.

Van de Sint - ja, hij kwam al iets vroeger - kreeg ze een huisje inclusief bewoners en huishouden. Ze speelde er al uren mee. Gewoon zij en de poppetjes. Eten geven, (poging tot) slaapliedje zingen, in bed steken, naar het toilet gaan...gek om te zien hoeveel zo'n tweejarige dreumes al kan. En over hoeveel fantasie ze beschikt. Echt straf.

Thuiskomen van het werk en samen met haar de poppetjes in hun minibedje steken of gewoon kijken hoe ze met de Playmobil prinsessen een feestje bouwt. Het kan zo leuk zijn, meneer..

Playmobil is niet alleen het speelgoed waarmee we vroeger speelden. We spelen er nu terug opnieuw mee.

Samen met de kleine.

Of stiekem even alleen natuurlijk.

 

Ja, Playmobil dat staat ook de komende jaren steevast op onze Sinterklaasbrief.

 

 

Meer over Playmobil of volg ze op Facebook.

 


Speelgoed geven…we proberen er ergens een lijn te trekken. Niet overdrijven en geen overdaad aan. OK, af en toe geef je een cadeautje, soms eens iets duur en degelijk, soms goedkope rommel. Speelgoed geven, het is een kwestie van gezond verstand.

We maken er met Vaderklap een punt van om ons favoriet (degelijk) speelgoed op te lijsten. Als inspiratiebron voor andere vaders. Geen sponsoring of commerciële deals, maar speelgoed dat we zelf hebben gekocht en oprecht leuk vinden. Speelgoed waarmee we spelen als de kinderen in bed liggen.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.