SpeelgoedDimitri Desender

Candylab Toys zijn een zoete zonde.

SpeelgoedDimitri Desender
Candylab Toys zijn een zoete zonde.

De zoektocht naar het perfecte speelgoed start vaak met een herbeleving van je eigen kindertijd. "Wat zou ik als kind geweldig hebben gevonden?"

Vaak hebben de meest banale zaken de grootste garantie op succes: een emmer water, een voetbal, een kartonnen doos,... het zijn kleine budgettaire inspanningen voor een namiddag plezier.

Als ik me dan toch laat verleiden tot het bezoek aan een speelgoedwinkel, kijk in met enige minachting naar de tijdelijke, trendgevoelige prullaria die ik er tref. 

Lego, duplo en gezelschapsspelen zijn de enige zekerheden die op enig enthousiasme kunnen rekenen. Maar het is overdreven te stellen dat ze me verrassen. 

Groot is m'n blijdschap wanneer ik onverwacht een kickstarter-campagne tegen het lijf loop van Candylab. Een klein bedrijf uit Brooklyn dat de glamoureuze jaren ’60 wil laten herbeleven in de vorm van simpele houten wagens in klassieke vormen. 

Daar loop ik als vader warm van: authentieke looks en onverwoestbaar in hun eenvoud. Impulsief als ik ben bij het aanschouwen van zoiets fraais, ben ik onmiddellijk tot aankoop over gegaan. Niet voor één stuk, maar voor de complete verzameling. 

A. weet het nog niet, maar elke aankomende Sinterklaas, krijgt hij een zo’n wagentje in cadeauverpakking onder z’n neus geschoven. Ik hoop dat m’n impulsieve en nostalgische aankoop wordt herinnerd en het lijkt me beter om dit te spreiden over meerdere jaren. 

Toegegeven, het was een bescheiden investering en laat ons hopen dat het niet voor niks is geweest. Want wellicht is een bal, een emmer of een doos evengoed.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc