Plan F: intro

Plan F: intro

Een wijde blik verruimt het denken.

Met die gedachte stapte Joris Meersschaert samen met zijn vrouw en drie kinderen in februari 2020 op het vliegtuig naar Maleisië. Ook Thailand, Vietnam, Indonesië en Asutralië staan op het programma. Zes maanden weg uit het gekende leven van alledag. Tijd voor elkaar, tijd voor het leven, tijd om samen oprecht verwonderd te kunnen zijn.

Een maand lang werkt dit goed uitgekiende plan uitstekend, maar dan gaat de wereld onherroepelijk op slot. Het SARS-coV-2-virus verandert alles. Maar toch zetten Joris en zijn gezin door.

Plan F beschrijft hun tocht doorheen uiteindelijk twaalf verschillende landen waarbij hoop en wanhoop, blijdschap en treurnis, geluk en ongeluk elkaar afwisselen. Plan A vervelt tot Plan F.

Het boek is een ode aan onderweg zijn. Soms plan F*ck, soms plan Fantastisch.

Joris deelt op Vaderklap drie fragmenten uit zijn boek. Het boek zelf is vanaf half september te verkrijgen in de boekhandel.

cover.jpeg

Joris Meersschaert, bouwkundig ingenieur, houdt van micro-avonturen die om elke hoek kunnen loeren, kampvuren uitplassen, grootse plannen dromen, onbekende weggetjes inslaan met de mountainbike, een goed boek fileren, positieve mensen ontmoeten, reizen met en zonder kinderen, maar het meest van al van zijn vrouw en 3 kinderen F(8), G(6) en G(2).