De nieuwe poetshulp is een robot

Toegegeven, ik ben wat lui van aard. Zeker als het gaat over repetitive zaken waar ik weinig energie uit haal. Begrijp me niet verkeerd, ik sta achter het principe van een proper huis. Maar het werk om dat resultaat te komen, doe ik liever niet.

Het kost me inderdaad veel moeite en ik moet er erg mijn best voor doen en ik wil er ook snel vanaf zijn. Poetsen, het is echt m'n ding niet. Maar dat was jullie wellicht al duidelijk. Van iRobot kregen we de kans om de Roomba s9+ en de Braava m6 te testen. We nemen jullie mee in ons verhaal.

Unpacking

Alles zit duidelijk verpakt en de installatie verloopt eigenlijk vlekkeloos. Het zijn weliswaar technische producten, maar ze laten zich installeren zoals een televisietoestel. Een bijbehorende app gidst je doorheen het installatieproces.

iRobot Roomba S9+

De s9+ is het topmodel van de iRobot. De stofzuigerkracht ligt hoger dan andere modellen en voor het eerst stapt iRobot over van een ronde vorm naar deze halve maan-achtige vorm. Waardoor deze robot nauwkeuriger tot in de hoekjes raakt.

DSC_5874-3.jpg

Ruimtelijke mapping

De ruimte wordt door de stofzuiger helemaal gemakt. Wat erg handig is. Hierdoor kan je makkelijk no-go zones gaan instellen of specifieke zones die extra aandacht vereisen. Geef de robot een weekje tijd en hij 'kent' je hele huis.

Cleanbase

Het voordeel aan deze robot is dat die wordt geleverd met een cleanbase. Dat is een basisstation dat de stofzuiger leegzuigt in een centrale opvangbak. Dat betekent dat je de stofzuiger niet elke keer hoeft leeg te maken. De cleanbase zorgt er ook voor dat je stofzuiger wordt opgeladen tussen de schoonmaakbeurten. Waardoor hij erg weinig aandacht vraagt enkel de stofzuigerzak wanneer die vol is.

iRobot Braava

In het verleden konden we al eens een iRobot Braava testen. Ook toen was het een handig hulpje. De M6 is veel competenter door te dweilen en daarna automatisch terug op te laden. Enkel water en het afwasbare dweiltje hoef je nu te vervangen of te wassen en verder gaat alles vrijwel automatisch.


Conclusie

De combinatie van een automatische robotstofzuiger en een (semi) automatische dweilrobot zorgt ervoor dat je gehele vloer een automatisch onderhoud krijgt en je hier geen uren meer aan hoeft te verspillen. Met twee kinderen in huis die de nodige aandacht vragen, zijn het sowieso gewonnen uren. En dat is heel wat. De nieuwe poetshulp is een robot.


Wij hebben deze producten niet gekregen en hebben een eerlijke review gebracht. We konden deze producten wel vrijblijvend testen en intussen hebben we zelf de iRobot s7+ aangeschaft.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc