Een warm nest

Ik hoop dat in ons huis, m'n liefde en warmte tot in elke hoek van de de kamer aanwezig is. Ik weet zeker dat m'n hart zich met liefde en warmte vult als ik de stemmen van m’n kinderen dichterbij hoor komen om me te verwelkomen wanneer ik van het werk thuis kom. Maar het is ook onze missie als vader om letterlijk voor warmte in huis te zorgen. Vroeger was dat door bomen te vellen en hout te klieven. Nu laten we ons bijstaan door thermostatische toptechnologie. We werpen een blik op de Nest Thermostaat.

Een thermostaat
Onze leven is sinds de komst van de kinderen ingewikkelder geworden. Zo moet onze woning zich ook een stuk gaan aanpassen naar onze nieuwe levensstijl met kinderen.  Het is in alle geval het signaal voor ons geweest om op zoek te gaan naar een slimme thermostaat die de belofte maakt om energie te besparen. Twee vliegen in één klap. Zonder in te boeten aan comfort je gezin toch telkens warm te onthalen. We zijn terecht gekomen bij Nest. 

Unboxing
Het doosje van de nest ziet er geweldig uit. Net zoals de andere producten die we destijds hebben aangeschaft, zit ook de thermostaat in een gelijkaardig doosje. Mooi vormgegeven informatieboekje maakt het af. De installatie hebben we niet aangedurfd om zelf te doen. Via de website van nest kan je makkelijk een specialist inplannen. Dit is vlekkeloos verlopen. Alle andere zaken zoals instellingen, zijn echt kinderspel. Heel makkelijk en zelfs fijn om te doen. 

Gebruiksgemak en zelflerend
Het is eigenlijk vreemd dat niemand vroeger op het idee is gekomen om een thermostaat slim te maken. Nest houdt rekening met je aanwezigheid (door geofencing) en ook de gekoppelde rookmelders kunnen aanwezigheid detecteren. Maar hij kijkt ook naar de weersverwachtingen om zonodig sneller of trager het signaal naar de brander te geven om op het correcte moment aan te schieten. Maar hij leert ook je gewoontes aan. Onze thermostaat weet intussen dat we zondag graag een half graadje warmer het weekend willen afsluiten.

DSC_5671.jpg

Auto-away
Het is eigenlijk heel makkelijk leven en een goed voorbeeld van hoe technologie zich aanpast aan de mensen en niet omgekeerd. Het enige wat je moet doen is draaien naar de gewenste temperatuur. Hij zal vanzelf ‘voelen’ als er niemand aanwezig is en vanzelf de brander het signaal geven om in eco-modus te draaien via de auto away functie. Als je op je werk vertrekt kan je makkelijk via de telefoon het signaal geven dat je eraan komt en het huis is mooi voorverwarmd op de gewenste temperatuur. 

True radiant. 
Nest leert jou en je gezin maar ook je brander beter kennen via true radiant. Een functie die vanzelf aanleert hoelang het duurt om je huis op de gewenste temperatuur te brengen en zo alsmaar exacter wordt in het in gang zwengelen van de verwarmingsketel. 

Conclusie
Een prachtige partner en een product dat aantoont dat technologie ten dienste staat van de mensen en niet omgekeerd. De vaderlijke rol om warmte in huis te brengen blijft magistraal overeind met deze aangename nieuwkomer.
 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc