Upgrade de kinderbiscoop met Sonos beam

Ik hou wel van en goed streepje muziek, net zoals m’n kinderen. Een audiofiel hoef je mij niet te noemen, maar ik hecht wel belang aan de kwaliteit van geluid. M’n Ferguson Hill luidsprekers beginnen wat te kraken en de zoektocht naar een nieuw luidsprekers dringen zich op. We komen terecht bij Sonos: de opkomende speler als het gaat om muziekbeleving. We testen de Sonos Beam.

Unpacking, installatie en app

De installatie gaat vlekkeloos en ook het unpacken gaat makkelijk. Er zijn ook heel weinig verbindingsstukken nodig om de beam te verbinden met je televisie. Het spreekt allemaal heel erg voor zich. De app van Sonos begeleidt je moeiteloos doorheen alle instellingen. Je moet ongeveer 10 minuten rekenen en je bent klaar. De app zorgt nadien voor de controle van je Sonos Beam. Je kan je eigen muziekservice koppelen in de app, waardoor je alles kan bedienen vanuit de app. Maar dat hoeft niet. Wil je muziek of een luisterverhaal opzetten, dan gebruik je gewoon je telefoon of je computer. De mogelijkheden zijn dus enorm.

Geluidskwaliteit en de looks

De kwaliteit is een pak beter dan die van een standaard TV. Ik verwachtte ook niets minder. Maar het geluid voert je echt mee in de serie of de film. Je creëert een thuisbioscoop zonder veel moeite. De looks van de Sonos Beam zijn minimaal en passen in elk interieur. Je kan kiezen tussen wit of zwart. Bovenaan zitten subtiele knoppen waar je de Beam luider of stiller kan zetten. De kinderen vinden vlot de weg naar deze knopjes. Of wat hadden jullie gedacht.

Brug met de TV

Sonos maakt automatisch de connectie met de TV via de HDMI-arc link. Waardoor je gewoon je afstandsbediening van je TV kan gebruiken voor het geluid. De Beam springt automatisch aan. Erg handig. Nu zijn we bijna klaar met de setup en kunnen we een film selecteren. We zijn klaar om ons met popcorn en een drankje te nestelen en 2 uur van de wereld te zijn.

Conclusie en belevenis met kinderen

Een Sonos Beam en bij uitbreiding elke soundbar geeft een meerwaarde aan elke film of serie. Het geluid omarmt je en zowel vader als de kinderen worden meegezogen in de geluidservaring. Audiofiel of niet, dit is genieten.


We konden de Sonos Beam testen en werden niet betaald voor deze review.

Lees alles over ads op vaderklap via deze link.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc