Fort Winokio

Kapitein Winokio. Kapitein voor de vrienden. Hij is voor onze koters een held. Een grote. Om z’n 15de verjaardag te vieren heeft hij tijdelijk een uitvalsbasis uitgekozen in Oostende: Fort Napoleon. Het fort is tijdelijk omgedoopt tot Fort Winokio. Waar verhalen en activiteiten elkaar ontmoeten op een boogscheut van de zee. Een bruisende doe-expo voor (groot)ouders en kinderen.

Fort Napoleon

De plek van de Expo is Fort Napoleon. Een inspirerende vesting die gedurende vele jaren dienstdeed on soldaten te kazerneren is sinds 2000 werd omgedoopt tot een plek voor cultuur en meer vredelievende doeleinden.

Winokio bestaat 15 jaar

De man hoeft wellicht geen introductie. Hij zorgt voor CD’s en boeken die onze autoreizen inkleuren met muzikaal behang. Meezingers voor de kinderen en intussen ook voor ons. Al 15 zorgt hij voor muzikaal plezier en om dat jubileum te vieren kan je zijn expo gaan bezoeken.

Luisterverhalen, maar dan echt.

De expo is opgebouwd uit - wat hadden we ook anders verwacht - luisterverhalen en andere vertelsels. Door middel van een iPod gids Winokio je door de expo. Voor de kinderen een fijne ervaring. Zij krijgen een koptelefoon op de iPod in de hand. De verhalen versterkt door bijbehorende illustraties.

Luisteren, durven en doen

Na het luisteren kan je ook in de slotgracht activiteiten en spelletjes doen die gekoppeld worden aan muziek van Kapitein Winokio. De activiteiten vinden plaats in strandcabines helemaal opgetrokken in de Winokio-stijl. De expo is kort genoeg om niet te vervelen en lang genoeg om de kinderen te plezieren. Wat ons betreft perfect.

Sluit af aan zee

Ben je dan toch in Oostende. Neem even de zee mee. Vanaf Fort Napoleon is het 3 minuten naar de zee. En laat je meevoeren door de deugddoende zilte bries om de warme zomerdagen te bekampen. Vergeet ook niet het trapje naar boven te nemen. Vanaf het dak van Fort Napoleon, heb je een prachtig zicht op zee.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc