Gentse feesten met kinderen

Gentse feesten met kinderen

De Gentse feesten vormen het grootste stadsfestival van Europa en ook kinderen zijn welkom. Dat moet groots gevierd worden. Wij gingen naar de Gentse feesten en dit is ons kort sfeerverslag.

Een goed voorbereide vader is er twee waard. 
Een draagrugzak voor vermoeide benen, tutje en pampers voor de jongste, fruit, water en koeken. Het zijn de basisingrediënten voor een geslaagde trip. Denk even na alvorens je vertrekt. Het is betrekkelijk onaangenaam om opzoek te gaan in de stad naar onvindbare zaken als de nood het hoogst is. 

DSC_1048.jpg

Kuieren door verkeersvrij Gent
Lekker doorheen de straten kuieren met de kroost in je kielzog. Een zaligheid is het. Met zoveel verkeersvrije ruimte wordt Gent toegankelijker dan het al was. We zijn lang niet de enigen die kun kinderen mee hebben meegenomen om te genieten van een zonovergoten Gent. De stad is een speeltuin.

Kapitein Winokio
Het hoogtepunt van onze trip is Kapitein Winokio. De kapitein. De tijd die we, in alle andere gevallen, nemen voor het trekken van foto’s is nu opgegaan in dansen en swingen. Hier enkel herinneringen, dat mag ook al eens. 

Gentopia
Het Zuidpark is omgetoverd tot speelparadijs met vooral de springkastelen als orgelpunten en kindermagneten. Goed is dat de kinderen (verplicht) worden opgedeeld per leeftijdcategorie. Zo blijft het rustiger bij de allerkleinsten en gaat het er lekker wild aan toe bij de wildebrassen. Perfect geregeld. Wij kunnen als vader intussen genieten van een welgekomen frisse pint en de nodige rust. Het standbeeld van Koning Albert I als getuige. 

Etentje in het gras
Er zijn overal kraampjes te vinden met lekkers voor vader en kind. Loop rustig rond en verzamel wat iedereen wil op een centraal dekentje in het park. Voor je het weet heb je een picknick naar ieders wens. 

Conclusie
Gent blijft (ook met z’n Gentse feesten) onder je vel zitten. De aaneenschakeling van waterpartijen, steegjes en parken zorgen voor adem doorheen de stad. Wij blijven er langer hangen dan normaal (dat wil zeggen lang voorbij het slaapuurtje) om ook het vallen van de avond te zien doorschemeren. De kinderen amuseren zich te pletter en vallen doodmoe in slaap wanneer we richting huis rijden. Kortom: Gent, u was weer geweldig.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc