Stoom aflaten bij Stoom 013

Tilburg herbergt een paar schatten en Stoom 013 is er daar ééntje van. Vlakbij het station van Tilburg op een industriële site ligt de koffiebar. De bar is gevestigd in een oude goederenwagon. Net dat aspect is memorabel voor de kinderen. Stap maar in.

DSC_8465-2.jpg

Koffieliefhebbers komen thuis.

Tilburg ligt net over de grens voor ons. Erg bereikbaar en toch ben je er tussenuit. Je bent in het buitenland. Wij zijn als koffieliefhebbers altijd op zoek naar leuke plekken met heerlijke koffie. Voor ons is het thuiskomen terwijl de machinist achter z’n La Marzocco z’n ding doet.

Koffie en koek uit een goederenwagon

Het is fijn om de kinderen te zien glunderen bij het betreden van de wagon. Ze vinden het geweldig om zich in de treinwagon te nestelen, wachtend op hun chocomelk. Wij bestellen cappuccino en gemberthee. Alle producten die je hier kan kopen zijn authentiek. Lokaal en ambachtelijk.

Conclusie

Stoom 013 is een geweldige plek. Inspirerend voor de kinderen. Ze vinden het ongelofelijk om in de trein een warme chocomelk te krijgen. Buiten spelen ze op de sporen in deze autovrije plek. Als ouders genieten we van de kwaliteitskoffie en heerlijke thee. Hier komen we nog terug.

DSC_8475.jpg

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc