Vaderklap podcast, aflevering 2: Tim Van Deyck

Vaderklap podcast, aflevering 2: Tim Van Deyck

U kon het hier al lezen: de geboorte van Studio Vaderklap.

Een groep vaders interviewt collega-vaders. Een interview over hoe zij het beleven, wat ze opmerkelijk vinden, wat ze leuk of niet leuk vinden, hoe ze het ervaren, etc. Een persoonlijk gesprek over het vader zijn. Elke twee weken droppen we een nieuwe podcastaflevering.

Het gesprek met Wim Schotsmans was onze eerste aflevering. Gemist? Je ontdekt ze hieronder.

Aflevering 2: Tim Van Deyck

Ondertussen is het tijd voor aflevering. Tim is (pleeg)vader van vier kinderen. Zijn oudste zijn ondertussen jongvolwassenen, de kleinsten zijn grote kleuters.

In zijn gesprek heeft hij het over pleegvader zijn. Wat het met hem doet, waarom hij het doet en wat de moeilijkheden zijn.

Je redt een kind en als je dat kunt, is dat de moeite.
— Tim
DSC_6615-2.jpg

Pleegzorg was voor hem en zijn vrouw een vanzelfsprekende keuze. Het is echter, volgens hen, iets dat je moet aankunnen én durven.

Veel mensen kunnen het, denk ik, maar de stap om het te durven is vaak het moeilijkste.
— Tim

Verder heeft het over het grootbrengen van jongvolwassenen, vleugels uitslaan, meer en meer loslaten en terugkijken op zijn eigen ouders. Ook de band tussen vader-(tiener)dochter komt aan bod. Tenslotte sluit hij af over het speelgoed uittesten en samen spelletjes spelen.

Beluister het volledige gesprek hieronder of vind het via iTunes of een andere audio-app. Vergeet je zeker niet te abonneren.

  • Gastvader: Tim Van Deyck

  • Interviewer: Pieter Declercq

  • Monteur: Hans Hoet

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.