iedereen kind in de Efteling

Wij geven graag ervaringen cadeau en zo gezegd zo gedaan: m’n petekind D. krijgt als verjaardag een dagje Efteling. In m’n herinneringen een fijn pretpark om als jonge snaak een dag in door te brengen. Ik was - eerlijk gezegd - vergeten dat het er zo magisch was.

In m’n gedachten wist ik wel dat het pretpark anders was. Naast de attracties zelf is enorm veel zorg en aandacht besteed aan omgeving en dat maakt het allemaal heel aantrekkelijk. De kracht van verhalen zijn nadrukkelijker aanwezig dan in elk ander pretpark en dat inspireert kleine (en ook grote) drommels tijdens het bezoek. 

Sprookjesbos
We starten met het sprookjesbos. Je moet weten, de kinderen zijn nog jong (twee, drie en vier jaar om precies te zijn) en dus past dit perfect bij hen. We kuieren door het bos begeleid door muzikale paddestoelen en kijken door raampjes naar binnen om zo de klassieke sprookjes te leren kennen. Verhalen die ze eigenlijk al kennen, krijgen nu vorm door ze in het echt te zien opdoemen in huisjes en kastelen.

Het volk van Laaf
Het leuke volkje met guitige snoeten is nog zo'n topper. Je kunt door hun dorpje wandelen en in de ramen naar binnenloeren op zoek naar kleine mannetjes en vrouwtjes die altijd lijken te lachen. Het is een heel dorp waar (vooral kleinere) kinderen kunnen rondrennen en glijbanen kunnen ontdekken allemaal binnen een - zo lijkt - eeuwenoude setting. 

Symbolica
De laatste attractie van de dag wordt Symbolica. Nagelnieuw en ondergebracht in een statig kasteel. We hadden gehoopt dat de wachtrijen wat zouden zijn opgetrokken tegen het sluitingsuur, maar het blijft toch een klein uur aanschuiven.

Gelukkig zijn er tijdens het aanschuiven enkele rust en ademmomenten waar de kinderen even de omgeving in kunnen op zoek naar takken en gebladerte en ander materiaal dat hun even zoet kan houden. Voor even. Maar wachten wordt vaak beloond en dat is in dit geval niet anders.

Symbolica is een royale wervelwind van een attractie. Interactief, realistisch en je waant je in een andere wereld. Het is één van die attracties - net zoals bijvoorbeeld de droomvlucht - waar zowel kinderen als ouders versteld kunnen staan. Het aangename mengsel van muziek, omgeving en interactiviteit smaakt bijzonder zoet. 

DSC_5532.jpg

Conclusie
Het is fijn om je kinderen geïnspireerd te zien wandelen over dezelfde paden die je als kind deed. Ze hebben er bij de Efteling alles aan gedaan om verhalen, legendes en sprookjes levend te houden. Attracties zijn muzikaal vervlochten met de setting en net dat maakt dat dit park je kan raken. Het park voert je mee in een nostalgisch warm gevoel waardoor je wil dat je kinderen erbij zijn.

Voor even kan je ook als ouder terug kind zijn.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc