Sonos Move

Muziek en kinderen. Dat werkt altijd. Zet een schijfje op en kinderen hebben nog de aangeboren gave om onbevreesd een danspasje te doen. Wij checken of ook de Sonos Move ons gezin in beweging krijgt.

Uniek

Uniek aan de Sonos Move is dat het de eerste draagbare speaker van Sonos is. Het merk was al gekend voor de verovering van menig huiskamer. Inclusief die van ons. Het is een merk dat is opgeklommen vanuit het niets naar een gerenomeerd merk als het gaat over home audio. Dit is de eerste speaker van Sonos die bluetooth integratie heeft naast de gekende wifi-streaming.

DSC_0586.jpg

Unpacking

Het uitpakken is bij Sonos een belevenis. De kwaliteit van het merk straalt door tot op het niveau van de verpakking. Afgewerkt met toetsen van ecologische materiaal. Je voelt de combinatie van innovatie en lifestyle samenvallen. Mooi.

Setup

Het opzetten verloopt met de bijbehorende app moeiteloos. Als je al Sonos producten in huis hebt is het opzetten werkelijk een eitje. Bij de speaker komt ook een soort minimaal laadstation waarmee je de batterij terug helemaal mee kan laten vollopen. Eens volledig opgeladen heeft de Sonos Move een batterijduur van 11 uur. Dat lijkt ons meer dan voldoende voor een stevige home-party.

DSC_0607.jpg

Draagbaarheid

Met z’n 3 kilogram is hij in geen geval te vergelijken met ultra-draagbare bluetooth speakers. Voor ons is het eerder een speaker voor in en om het huis. De luidspreker van de woonkamer naar het terras dragen is uiteraard geen probleem en een handige handgreep zorgt ervoor dat hij gebalanceerd met één hand te dragen valt. Wil je hem meedragen in een rugzak om te genieten van een streepje muziek op een bergflank, dan zijn er betere alternatieven. In de wagen of op vakantie is hij wel weer ideaal.

DSC_0605.jpg

Geluid

Dat is magnifiek. De bassen komen goed door voor zo’n ‘kleine’ speaker. De warmte van het geluid vloeit mooi uit de speaker. Je kan Sonos Move ook heel luid zetten zonder dat het geluid schel gaat klinken.

(Spat)waterdicht, stootvast en slim

De speaker kan tegen een stootje. We hebben deze feature nog niet getest, want we willen ook geen onnodige brokken maken. Maar het geeft een gerust gevoel om te weten de Sonos Move iets kan verdragen. Daarenboven is hij ook spatwaterdicht. Vergeet je de speaker binnen te zetten tijdens een stevige regenbui: geen probleem. Als laatste feature integreert Sonos (net zoals bij hun andere speakers) integratie van Google Assistent waardoor je ook zaken kan vragen of met je stem de muziek een toontje lager kan laten zingen.


DSC_0644-3.jpg

Conclusie

De Sonos Move is draagbaar. Hij is stootvast. Hij is waterdicht en het geluid zal je bij elk muziekmoment warm omarmen. Of het nu binnen is of buiten. Ben je nog op zoek naar de ideale speaker voor in en om het huis, zoek niet verder. Bedank ons later maar ;)


We mochten dit toestel testen en gebruiken. De review is echter volledig eerlijk en uit het hart geschreven. Lees alles over ads op vaderklap via deze link

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc