Vaderklap lanceert... Daddyproof kledinglijn!

Vaderklap lanceert... Daddyproof kledinglijn!

De tijd dat vaders hun kinderen nog verkeerde kledingcombinaties aantrokken is voorbij. Of dat vrouwen s avonds ontdekten dat hun peuter zonder onderbroek naar de crèche werd gestuurd? Neen, ook dat is voorbij! Witte sokken in sandalen? Neen hoor, weg ermee.

KledingScanner-02.jpg


Vaderklap, hét vadercollectief van het land, sloeg de handen in elkaar met kledingmerk BCJ en appbouwer hAppAp. Het plan? De eerste kledinglijn voor vaders en kinderen.

Te gekke twinnings met allerlei opdrukken, te personaliseren of niet. Twining is inderdaad winning. Maar Vaderklap wou verder gaan. De kleren bevatten een ingebouwde chip. Probeer je toch die streepjestrui te matchen met die bolletjesbroek, dan krijgen zowel de vader als de partner een bericht via de smartphone dat de combinatie niet klopt.

Via de app kunnen vaders de kledingkast ook scannen en dan zien ze de matching kledingopties. Ook de onderbroekenlijn bevat een chip. Vertrek jij of jouw kind naar school zonder onderbroek, dan krijg je een melding.

“Na een intensieve testfase kregen we van vaders en zowaar partners de vraag of die onderbroekenchip ook gehackt kan worden om info over de inhoud van de vaders onderbroek door te sturen. We moeten de vaders geruststellen en enkele singles ontgoochelen, de app is helemaal waterdicht.”, aldus Vaderklap CEO Dimi.

Ook witte sokken zijn uit de boze via de chip. Het doel? Vaders zich zo comfortabel mogelijk laten voelen, in en buiten de dressing. En ze tijd besparen ‘s morgens. Want, aldus Vaderklap CCO Wim:” Time is money. En de gewonnen tijd kunnen we besteden om met de kinderen leuke dingen te doen.”

Gesprekken met enkele farmaceutische bedrijven om de chip ook als vaccinbewijs te gebruiken, sprongen af. “Wie elke dag vijf hamburgers eet, heeft een groter gezondheidsrisico, dus wie zijn wij om hierin mee te gaan. De app zal enkel en alleen dienen om vaders te helpen met die kledingkeuze.”, aldus Dimi.

Op termijn denken ze nog aan uitbreidingen zoals een lijn met fietskleding of een boekentas die gescand kan worden of er wel degelijk een brooddoos en een getekende agenda in zit.

WhatsApp Image 2021-03-31 at 12.29.16.jpeg