De Nieuwjaarswensen van Team Vaderklap

De Nieuwjaarswensen van Team Vaderklap

De voorbije dagen schreven vijf vaders een nieuwjaarsbrief voor hun kinderen. Brieven met hoopvolle vooruitzichten en de beste wensen vol geluk. Wij, de Vaderklap founding vaders, sluiten deze reeks af met onze eigen nieuwjaarswensen. Gericht aan onze kinderen, onze naasten en geliefden, maar ook aan jullie. Aanhoor, de nieuwjaarswensen van Team Vaderklap.

Beste lezer,

Liefste dochter, zoon, partner en familielid,


Wat een jaar is geweest. 2018 was, en dan wik ik nog mijn woorden, overweldigend. Het project Vaderklap, wat ooit als een klein ideetje begon, liep (positief bedoeld) volledig uit de hand.

Er was in het voorjaar het Vadervuur project. We interviewden verschillende bekende vaders rond het vuur en maakten zo onze eerste videoreeks. Zes afleveringen vol inspirerende gesprekken onder vaders.

Je kan alle zes bekijken op ons Youtube-kanaal (link). Bingewatchen toegelaten.

Verder streken we neer bij 17 patissier over heel het land. In het kader van Moederdag maakten zij lekkere “pateekes” voor moeders. Elk zijn eigen stijl, met de aardbei als rode draad. 17 keer iets lekkers voor die onmisbare moeders. (Meer lezen.)

Die drukke voorjaarsperiode eindigen we met een klepper van formaat: de tweede Vaderklapdag. Het werd alweer een topeditie, ergens diep in “De Vlaanders”, met een legendarische dubbeldekkerbus, topactiviteiten en vooral een bende prachtige vaders.

Na die drukke eerste helft werd de focus terug meer op het online luik gericht. “Onze schrijvende brigade van Vaderklappers” werd uitgebreid. Ondertussen zijn we al met een leuke groep dat af en toe afspreekt, regelmatig van gedachten wisselt en vaak zeer mooie artikels aanlevert.

18x zomertijd was dé topper van het jaar ,maar misschien herinner je je nog deze stukken?

Maar er waren zoveel meer. De reizen van Jan, het verhaal van Filip en zo kan ik nog wel even doorgaan. Indrukwekkend hard bedankt aan iedereen, die figuurlijk of letterlijk meeschreef aan ons verhaal. Echt merci.

Zelf meeschrijven aan ons verhaal? Meld je hier dan aan. (link)

2018 eindigde weliswaar ook met een flinke tegenslag op persoonlijk vlak. Het leven loopt niet altijd van een leien dakje. Helaas.

Het moge duidelijk zijn: 2018 vloog echt voorbij. We zijn er trots op en hebben echt zeer hard gewerkt om Vaderklap tot een leuke online (en offline) plek te maken. De keerzijde van vol enthousiasme in de frontlinie staan, is dat we - hoe ironisch - minder thuis waren. Niet altijd de vader die we willen zijn. Het evenwicht zoeken, het is (en blijft) niet evident. Daarom ook een gigantische dank aan M en I, onze partners en levensgezellen, die er altijd staan. Indrukwekkend hard merci.


En nu?

We gaan er niet flauw overdoen. 2018 overtreffen moet, maar is niet evident. Ja, dat vooruitzicht zorgt misschien zelfs voor een gezonde dosis spanning. We hebben er echter zin in. Echt heel veel zin in.

Er zitten een aantal zaken in de pijplijn, er liggen veel ideetjes op “het schap” en we kunnen amper wachten om die pijplijn open te draaien en alles van “het schap uit te pakken”. Veel gaan we nog niet verklappen. Onze excuses. Alles op zijn tijd en wat spanning opbouwen en zo. Je kent het wel.

2019 zal en moet een knaller van een jaar worden. Daar gaan we onze uiterste best voor doen. Dat beloven we jullie.

Verder wensen we jullie plezier in alles wat jullie doen, succes in alle projecten die jullie ondernemen, natuurlijk een goede gezondheid en enorm veel (groot)vader- en moederpret. En misschien ook wel niet al te veel slapeloze nachten. Altijd handig meegenomen, een vlotte nachtrust. Dat 2019 voor allen van ons een topjaar mag worden.

Afsluiten doen we met het refrein van dé hit van de Warmste Week.

Leef, alsof het je laatste dag is”
”Leef, alsof de morgen niet bestaat”
”Leef, alsof het nooit echt af is”
En “leef, pak alles wat je kan
— Andre Hazes Jr.

Het moet zowat een primeur zijn: een Nederlandse shlager op Vaderklap. Primeur of niet, vergeet tenslotte zeker geen tijd te maken voor elkaar en voor de kinderen. “We hebben maar 18 zomers.”

Oprechte vadergroeten,

Dimi en Pieter

Founding vaders Vaderklap


Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.