°Studio Vaderklap

Hupla. Bam. Hoera. Eindelijk. Neen, deze keer geen late 1-April-grap, maar oprechte realiteit. Met enige trots en ergens wel wat zenuwen voor de reacties stellen we Studio Vaderklap voor.

Vaderklap, recht in je oor.

Toegegeven, het was een zware bevalling. Te weinig focus, veel om het hoofd, carrièreswitch, verbouwingen, kinderen, je kent ze wel. Loze excuses. Maar die zijn allemaal vergeten, want Studio Vaderklap staat op het net.

-        “Studio wadde?”

Studio Vaderklap, ons eerste audiokanaal.

-        “Waarom en voor wie?”

Voor zij die wel fan zijn van Vaderklap, maar te weinig tijd hebben om te lezen. Voor zij die in de file staan en graag iets te luisteren hebben. Voor zij die niet houden van lezen, maar liever luisteren. En waarom? Tjah, gewoon, omdat het leuk is. En interessant. En inspirerend. Ook voor ons.

Op ons audiokanaal zul je oude content vinden zoals stukken uit onze Vadervuurreeks van vorig jaar, maar ook nieuwe stukken. Onze eerste nieuwe reeks is een heuse podcast. Jip, een podcast. Zoiets wat quasi iedereen nu heeft. Dus qua hipsterwaarde stijgt Vaderklap alweer met een paar punten.

Alle gekheid op een stokje, een podcast is een reeks verhalen of interviews. Uitgebreider dan doorsnee radio en je vindt er evenveel variatie in als op pakweg Youtube. Alleen is het om te luisteren.

DSC_6624.jpg

Vaderklap zou Vaderklap niet zijn als we het niet een tikkeltje anders aanpakken. Niets baanbrekend, en toch. Op Belgisch niveau misschien wel de eerste over vaderschap. En het concept? Vaders interviewen vaders. Echt waar. We zijn met een paar vaders, die andere vaders interviewen. Gewone vaders, zoals u en mij. Uw buurman en overbuur. Collega en broer. Kale vaders en vaders met een baard. Grote en kleine vaders. Plus- en pleegvaders. Alleenstaande en getrouwde vaders. Kortom, alle soorten vaders.

We houden het technisch voorlopig ook nog simpel. Omwille van bovenstaande reden onder andere. Een microfoontje, een smartphone als opnametoestel en we zijn vertrokken. Toegankelijk voor iedereen en eenvoudig te hanteren.

We leggen er een zeventigtal kaartjes op tafel. Met woorden. “Angst”, “School”, “Voorbeeld”, “Geluk”, “hobby’s”, etc. Echt veel woorden. De Vader kiest er een stuk of vijf à zes en zo bouwen we het gesprek op.

Vervolgens monteren een aantal vaders dat en gooien we het online. U vindt er momenteel al eentje online en onze trailer. De rest volgt later. Ons doel is om er gemiddeld om de twee weken eentje te droppen. Check dus ondertussen zeker onze eerst podcastaflevering. Eentje met Wim Schotsmans. Een warme mens en vader van vier. Vier bijna- tot volwaardige pubers. Alleenstaande vader ook. Met een hart van goud. En een vlotte pen. Te beluisteren, hieronder.

 Goesting om zelf te interviewen? Laat het maar weten: pieter@vaderklap.be.

Oh ja, en ere wie ere toekomt. Dit project was niet mogelijk geweest zonder de indrukwekkende leiding van Hans Hoet, podcaster in hart en nieren en vader in diezelfde (en nog wat meer) organen. Hij trok dit projec( met engelengeduld en enthousiasme. Blij dat hij in ons team zit. Dus ga even rechtstaan en geef een klein applausje voor Hans en zijn enthousiasme. Doen, he.

Oh ja en waar kan je dat beluisteren? Via iTunes, Spotify, Soundcloud of een andere podcastapp. Of gewoon, hier rechtonder.

Veel luisterplezier. We zijn benieuwd naar de reacties.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.