Het Draagbeest: draagzakken huren en testen

Het Draagbeest: draagzakken huren en testen

Draagdoeken, draagzakken, draagrugzakken, buggy's, draagwiegen, maxicosi's, papa's schouders. Enkel achterop, voorop en achterop, 360°, ...

Er bestaan 1000-en 1 manieren om jouw kind te transporteren. Door de bomen het bos niet meer zien, je kent dat wel. Bovendien is elk kind apart en vraagt elke leeftijd andere manieren. De ene baby zit liever achterop, de andere wil voor zich kunnen kijken, de ene peuter stapt al stevig, de andere doet niets liever dan languit chillenin de buggy. Je kent het wel.

Wie voor de eerste keer vader (/ouder) wordt, staat vaak voor een raadsel in wat ze nu net op die geboortelijst moeten zetten (of moeten aanschaffen). Wij hielden het bij een buggy en Ergobaby draagzak (niet de 360°C). Na een paar weken ouder zijnde kwam I. thuis met een draagdoek. Een jaar later kocht de schoonmoeder ons een stoere draagrugzak (zie link). 

Die laatste gebruikten we enkel tijdens de reizen. Het is wel handig, maar best groot en we zijn niet zo'n stappers. Toen kwam M2. Tijdens de laatste maand ouderschapsverlof boekten we nog snel een reis naar Mallorca. Wat zon meepikken (- dat viel tegen, maar goed, dit is een ander verhaal).

Probleem. We vliegen. 

Toegelaten bagage:

  • 1 stuk bagage
  • elk een stuk handbagage incl. M1 (3 jaar)
  • 2 extra stuks bv. buggy, etc voor de baby
  • Onduidelijk voor ons en dus een vraag aan jullie: mag je nog een extra stuk meenemen voor een peuter?

Probleem 2. Ter plaatse huren we een auto en autostoelen huren kost belachelijk veel geld. In ons geval: 80 euro per stuk.

M2 was op dat moment 3 maanden dus sowieso moest mee:

  • het onderstel van de buggy

Dan begon de twijfel. De Osprey rugzak voor M1, de maxicosi als bovenstel en dan een autostoel? Dat was best wel al wat bagage. Mijn reiservaring leerde me dat het de vader is die met de bagage mag sleuren. Bovendien moesten we hiervoor bijbetalen. Dit zijn drie extra stuks (buggy en bovenstel zijn 1 stuk).

De gewone Ergobaby draagzak was niet comfortabel genoeg om M1 (17kg) mee te dragen en echt goed stappen deed ze nog niet.

Ondertussen waren we twee dagen voor vertrek. Wat gegoogel door I bracht ons bij Het Draagbeest. Zij verhuren draagzakken voor baby's én grotere kinderen zoals bv. de Tula Todler.  Kostprijs voor een week: om en bij de 10 euro. Waarborg 50 euro. 

2018 Mallorca Minorca (7 of 7).jpg

Een nieuwe draagzak (toch al snel 150 euro) kopen, die gewoon in de kast blijft liggen was geen optie, en dit klonk wel als een handig alternatief. Een afspraak werd gemaakt en de volgende dag kon ik die ophalen in Haacht (tussen Leuven - Mechelen - Brussel). De draagzak verdween in de bagage en we namen enkel de maxicosi/buggy M2 en autostoel voor M1 mee. 

M1 zat graag in de draagzak, die minstens evenveel, zoniet nog meer comfortabel was dan onze grote Osprey. Nadeel was wel, dat als ze in slaap viel op mijn rug, ik niet zomaar ergens kon gaan zitten. Wat je bij een Osprey of Deuter wel kan. Voordeel is dan weer, dat je die gewoon opplooit en in de rugzak of onder de buggy legt. Na de reis brachten we die terug en kregen de waarborg terug. 

2018 Mallorca Minorca (1 of 7).jpg

 

De voorbije vakantie vlogen we naar Krakow. Een pure citytrip dus. Deze keer hadden we geen auto gehuurd, dus die stoelen huren, die ellende viel weg. Een grote Osprey meenemen zag ik ook niet zitten, want in een stad is dat nogal lomp. Bovendien stapt M1 nu toch al beter. Ze nadert tenslotte de 4. M2 zit nu in een gewone buggy. Die ging dus mee. Uit eerdere wandelingen met onze Ergobaby bleek dat M2 zich constant omdraaide. Dus huurden we bij Het Draagbeest een 360° Graden versie. 10 euro voor een week... 

Het plan was om M2 afwisselend in de buggy te zetten, M1 te laten wandelen en af en toe te wisselen en M2 in de draagzak te dragen en M1 in de buggy. Ons plan werkte. M2 was en is grote fan van de 360°, M1 stapte zeer flink en rustte af en toe in de buggy. 

OK, Haacht is voor velen misschien niet bij de deur. Voor mij is het een kleine omweg van mijn woon-werktraject. Ik ben wel oprecht fan van dit huurconcept van het Draagbeest. Een baby/kind is al duur genoeg, en we hebben al zoveel materiaal dat gewoon overbodig in de kast ligt. Het huren zorgt ervoor dat je niet opnieuw moet gaan investeren.

Zij geven bovendien ook infosessies en workshops rond de geschikte draagzak zoeken. Ze hebben er een heleboel op voorraad liggen. Je kan ze dus ook gewoon testen.

Plan je dus een reis en twijfel je over wat mee te nemen? Zoek je gewoon een geschikte rugzak? Spring dan zeker eens binnen bij Het Draagbeest.

Meer weten: www.draagbeest.be


Dit is geen gesponsorde post, maar een persoonlijke tip van ons voor elke vader (of moeder) die geen zin heeft om een kast vol overbodige draagmiddelen te hebben. 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.