Boekentip: Verliefd

Boekentip: Verliefd

Vaderklapper Stefan werpt zich op als de boekenvader. Samen met zijn oudste zoontje ontdekken ze de de heerlijke wereld van het voorlezen en geven jou maandelijks hun boekentip.

“Kijk, die huppelt!”

 “Die geven een zoen!”

 “Wat is verliefd?”

 

Het zijn maar enkele van de, enthousiaste, reacties van mijn oudste zoon (3j) tijdens het voorlezen van dit boek. Het gaat over Lowie die verliefd is, maar niemand mag het weten. Al huppelend gaat hij naar zijn liefje en onderweg komt hij al zijn vriendjes tegen die willen lospeuteren waarom hij zo vrolijk is en voor wie hij nu dat cadeautje mee heeft. Om te weten wie dat is, zal je zelf ook eens moeten kijken.

 

20180115-verliefd.jpg

Het is een leuk boek met korte zinnen en toffe illustraties. J. snapt de term “verliefd” nog niet zo goed, maar mits een beetje kinder-uitleg van de papa, was hij min of meer mee. Hij wees vooral naar de verschillende figuurtjes en vroeg of zei wat ze waren aan het doen.

Het leest gemakkelijk en is al een paar keer de revue gepasseerd als we vragen wat hij wil lezen.

In de aanloop naar Valentijn en nu de hartjes overal de etalages sieren, is dit natuurlijk het boek van het moment.

 

Praktisch:

  • uitgegeven bij Van Halewyck
  • Auteur: Stefan Boonen
  • Illustraties: Jan Van Lierde
  • Hardcover
  • Richtprijs: 17,99 euro
  • Aanbevolen leeftijd: 4 à 6 jaar

 

20180121-verliefd.jpg

 

 

Stefan De Haes (32j) leeft doorheen de dag vooral in de digitale wereld als digital project manager. Daarbuiten probeert hij verschillende hobby’s uit te oefenen, maar daar steken zijn 2 zonen regelmatig een stokje voor. Toegegeven, hij heeft niet liever. Schrijven probeert hij te doen over alles wat hij tegenkomt, of wat zijn vrouw hem toefluistert. Een lach op mensen hun gezicht brengen, meer heeft hij niet nodig.