Boekentip: Waarom een bos geen ramen heeft

Vaderklapper Stefan werpt zich op als de boekenvader. Samen met zijn oudste zoontje ontdekken ze de de heerlijke wereld van het voorlezen en geven jou maandelijks hun boekentip.

Dit boek is een samenwerking tussen één van onze favoriete illustrators (Joris Thys) en de schrijver, Kortneel, een ex-collega student Geschiedenis van founding vader Pieter. Korneel schreef eerder al een aantal non-fictieboeken en won wat prijzen. Dit is zijn eerste kinderboek.

Het boek zelf omschrijft zich als “licht filosofische dierenverhalen voor kinderen van 8 tot 108 jaar”. Aangezien J. 3 jaar is, wisten we niet zeker wat hij hiervan zou denken. De verhalen zelf zijn leuk geschreven en de illustratie die elk verhaal vergezelt is heel mooi getekend. En ook al is de achterliggende boodschap of de filosofie van het verhaal vaak ver boven J. zijn hoofd gevlogen, hij heeft er toch telkens ook van genoten.

Omdat het met dieren was, kon hij best grappig reageren op sommige verhalen en situaties. Een zebra die zijn strepen kwijt was, een vierkante zon, enz. Het zijn allemaal dingen waar hij zich mee inleefde en er de nodige vragen bij stelde.

Omdat er telkens maar één illustratie per verhaal is, heb je soms 2 pagina volle tekst, iets wat minder interessant is voor een kind om naar te kijken. Hij heeft het boek zelf een aantal keer gekozen, maar is nu weer wat op de achtergrond gaan liggen. Naar mijn mening omdat het nog net iets boven zijn leeftijd is. Dit was natuurlijk te verwachten.

Ik kan me inbeelden dat het voor 8-jarigen wel echt interessant is. Mooie illustraties, korte boeiende verhaaltjes, een leuke combinatie en zeker een boekentip. Nog vijf jaar wachten dus, want later ga ik het boek zeker weer boven halen. Zelf heb ik immers ook wel genoten van de verhalen ;-)

DSC_1805.jpg

 

Waarom een bos geen ramen heeft

Tekst: Korneel De Rynck

Illustraties: Joris Thys

Uitgeverij Van Halewyck

ISBN 978-94-6131-548-9

Stefan De Haes (32j) leeft doorheen de dag vooral in de digitale wereld als digital project manager. Daarbuiten probeert hij verschillende hobby’s uit te oefenen, maar daar steken zijn 2 zonen regelmatig een stokje voor. Toegegeven, hij heeft niet liever. Schrijven probeert hij te doen over alles wat hij tegenkomt, of wat zijn vrouw hem toefluistert. Een lach op mensen hun gezicht brengen, meer heeft hij niet nodig.