Magisch vogezen

De Vogezen. Het middengebergte in het noord-oosten van Frankrijk, vlakbij de grens met Duitsland is een gebied dat we meestal links laten liggen. Te koel, te kil en te vochtig zeggen de meesten. Weerzekerheid is er inderdaad niet echt. Maar wanneer het weer droog is, is het er magisch

Tussenstop naar het Zuiden
Voor ons zijn de Vogezen een tussenstop naar het Zuiden. Het ligt op een dikke 4 uur rijden en dat is haalbaar met joelende bengels op de achterbank. Je doet jezelf en de kinderen plezier door je reis in stukjes te knippen en onderweg te zoeken naar inspirerende locaties.

DSC_2449.jpg

De petit ballon
Als fietser heb ik wat voorkennis en ken ik de klim naar de top. Ik weet ook dat het bovenaan aangenaam rustig is en je wordt getrakteerd op een fenomenaal zicht. Voor elke fietser is de Petit Ballon een grandioze smeerlap. In het begin nog vriendelijk startend vanaf het fonteintje in het dal, maar je meteen weerzinwekkende steiltegraden voor de wielen gooit. Zich daarna doorheen naaldwouden slingerend om te eindigen in de broeierige middagzon boven de boomgrens tussen nietsvermoedende koebeesten met bel rond. Het is daar dat ik m’n kinderen mee naartoe wil nemen. 

DSC_2440.jpg

Toekomen bij zonsondergang
We komen toe wanneer de zon net bezig is aan z’n ondergang en hij duikt zachtjes achter de bergtoppen vergezeld van een warme oranje gloed. We drinken melkjes met een spectaculair zicht en dat is heel wat waard.

Ontwaken
Zoals gedacht is het op de top erg rustig. Het zijn de vogels die ons wakker zingen. Na het ontbijt doen we nog een mooie ochtendwandeling om de omgeving te verkennen. 

DSC_2474.jpg

Pedalo op Gérardmer
Het is misschien een klassieker voor de lokale bevolking. Een bezigheid door jong geliefden, maar we kiezen resoluut voor een pedalo om te genieten op het water van het Lac du Gérardmer. Met de zwemvesten aan geeft het een aangenaam veilig gevoel. De kinderen genieten, wij genieten en de omgeving geniet van onze aanwezigheid. 

____DSC_2594.jpg

Naar het Zuiden
Daarna is het zoals het meestal vergaat met de Vogezen. We laten ze links liggen. We duiken de wagen in richting het Zuiden. Het was een korte, maar bijzonder krachtige ontmoeting. Tot snel.
 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc