Nest protect beschermt je gezin

Wanneer het gaat over veiligheid komen kinderen op de eerste plaats. Dat gaat van een fluo jasje tot een goede kinderzit in de wagen tot bescherming in huis. Nest Protect is hierbij een mooi voorbeeld. Het is een rookalarm dat volledig herdacht is. 

Ik geef toe dat ik - als het aankomt op nieuwe technologie en snufjes - een halve nerd ben. Internet of things interesseert me mateloos en ik volg de progressie op de voet. Het is die combinatie van veiligheid en technologie die me ertoe heeft aangezet om te investeren in Nest Protect. 

Het uitpakken op zich is al een fijne ervaring met een mooi gebruiksvriendelijke verpakking en handige handleiding. De Nest Protect laat zich moeiteloos integreren met je smartphone en zet je meteen op weg. 

Internet of things

Het leuke is dat je Nest Protect ook nog kan koppelen met de Nest thermostaat en de Nest Camera’s, allemaal in één applicatie. Binnen de applicatie kan je de status van je huis in één oogopslag zien. Nest wil ook zorgen voor een ecosystyeem, door te koppelen met andere slimme apparaten onder het label: works with Nest. Hierdoor wil Nest nog een extra zetje doen om een platvorm te zijn binnen het internet of things-gebeuren.

Wat als het alarm afgaat?

Op zich hoor je de Nest nooit. Wat goed is. Mocht het alarm ooit afgaan, is het niet door een onhoorbaar scherp alarm, maar zal Nest Protect (en alle andere Nest Protect toestellen die je in huis hebt) je toespreken en duiden waar er brand is of waar de CO-limiet is overschreden. Zo kan je onmiddellijk ingrijpen zonder dat je je oren hoeft af te dekken.

Mocht je niet thuis zijn, zal je smartphone vertellen waar er gevaar dreigt en kan je onmiddellijk in actie schieten ook al ben je toevallig in het buitenland.

Een lichtend pad

Wanneer je passeert 's nachts licht het rookalarm je pad. Je hoeft dus geen licht aan te steken om te kunnen zien waar je wandelt. Een geweldig aangename feature om de kinderen niet wakker te maken en toch eens te kunnen kijken of ze goed slapen.

Gemoedsrust

Nest Protect geeft dus gemoedsrust en wanneer het om de kinderen en ons huis gaat, is dat erg welkom. 


Meer info?
Check de website van Nest.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc