Nest Cam geeft inkijk in je woning.

Altijd fijn om als vader inkijk te krijgen in wat er thuis gebeurt. Of het nu je kids zijn die ravotten of een levering van een pakje aan de achterdeur. Nest geeft je inkijk in je huis door je slimme notificaties te geven op momenten die je zelf instelt. En we zijn graag met gadgets bezig. Dat ook.

Unboxing en installatie
Nest Cam zit aangenaam verpakt en komt met een aangename handleiding die er geweldig uitziet. Het installeren van nest producten is erg eenvoudig. We konden die al ervaren bij de nest protects. De camera’s zijn nog makkelijker te installeren. Je stopt de camera simpelweg in het stopcontact, scant de qr-code met je applicatie en je bent vertrokken.

Instellingen
Na het installeren van de camera. Stel je via de applicatie zelf in wanneer je berichten of meldingen wil ontvangen en op welke manier en dit kan je voor elke camera afzonderlijk doen. Wij hebben bijvoorbeeld ingesteld dat hij enkel moet filmen als we niet thuis zijn en dat ik enkel meldingen wil krijgen, geen emails.

Persoonsherkenning
Verder de Nest cam kan het verschil zien tussen mensen en andere objecten. Zodat hij je enkel waarschuwt wanneer er bijvoorbeeld een persoon binnenkomt en niet telkens er een poes aan het raam passeert. Deze functie zit weliswaar vervat in het nest aware abonnement (zie hieronder). 

Nest Aware
Het Nest Aware abonnement zorgt ervoor dat je camera(s) slim worden. Je activeert immers slimme algoritmes die in de cloud worden losgelaten op jouw beelden, zodat je meldingen krijgt die er veel meer toe doen. Samen met Nest Aware verleng je ook de standaard van 3 uur meldingen tot 10 of 30 dagen. Afhankelijk van je abonnement.

Outdoor
Ook buitenshuis kan je een nest plaatsen. Aan de voordeur of met zicht op de tuin. Zo kan je een oogje in het zeil houden wanneer de kinderen in de tuin spelen of kan je zien wie er nu precies voor de deur staat en terugspreken via de ingebouwde microfoon. 

Ecosysteem
De nest app vormt het hart van je huis en verbindt makkelijk met andere slimme apparaten onder het label Works with Nest. Wij zijn benieuwd naar meer leveranciers die beginnen integreren met Nest en tegelijk kijken we uit naar volgende nestproducten die de familie kunnen vergroten. 

Conclusie
Het is erg fijn om instant te kunnen kijken of alles goed is thuis of in de tuin. Je kan gerust de deur achter je dichttrekken wetende dat er een waakzaam oog met je meekijkt. En kom, een gadget dat er mooi uitziet verdient een plekje in huis.

 

Zie ook: Nest Protect

 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc