Vaarwel 2016, welkom 2017.

Vaarwel 2016, welkom 2017.

Vaarwel 2016. Wat een jaar was dat, zeg.

2016 was een jaar waarin wij, als vader (en ouder) een aantal keer gedacht hebben: "waarom hebben we op deze wereld toch een kind gezet?". Het was op maatschappelijk, sociaal, politiek en religieus vlak dan ook een jaar om snel te vergeten. 

Op persoonlijk vlak was het gelukkig een hoogstaand jaar. Onze kinderen leerden lopen, gingen voor de eerste keer naar school of lieten die pamper voorgoed achterwege. Bovendien veroverden ze nog meer plek in ons vaderhart. Met hun charmes, stiekem toch wel al wat ondeugende daden en hun onuitputtelijke bron van energie.

2016 was ook het jaar waarin Vaderklap het licht zag. Dit online stekje werd inderdaad geboren. En sneller dan elke "online gynaecoloog" had kunnen voorzien, groeide Vaderklap uit tot een stevige baby. De voeding en nachten verliepen goed. Het doorspartelde de eerste maanden. Wat aarzelend maar vastberaden. De laatste maanden van het jaar ging alles dan zeer snel met veel verhalen, coole activiteiten en positieve reacties.  Alles ging zo snel dat Vaderklap in 2017 een offline zusje krijgt, een echt Vaderklap boek. 

 

In 2016 gingen we in het midden van een prachtig bos samen met de kinderen en een hele hoop muggen kamperen en Sinterklaas kwam langs in de Ardennen. Er was de eerste schooldag voor A, M ontdekte de tuin (en de serre vol tomaatjes) en tientallen boekjes werden aan R voorgelezen.  Verschillende vaders betuigden hun steun aan Vaderklap en schreven mooie stukjes. Over onzekerheid door Tom en over de dood door Eric.

Ja, 2016 was voor Vaderklap een topjaar. Een boerenjaar eigenlijk. Vol enthousiasme zetten we in 2017 de lijn verder.

  • Leuke verhalen, persoonlijke ervaringen en coole activiteiten.
  • Inspireren én herkenbaar zijn online én offline
  • Uitgroeien tot een online platform voor elke vader, van co-ouder over biologische vader tot pluspapa. 

Kortom, we zijn trotse founding vaders. Trots op ons project Vaderklap, maar bovenal ook trots op A, R en M, ons kostbaarste bezit. In het komende jaar zullen jullie meer dan ook de wereld ontdekken. Samen met jullie vriendjes, mama en ook met ons. Wij, vaders, hebben er alvast zin in.

Welkom 2017.

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.