Nostalgie is een mooie deugd

We hebben soms al eens last van een nostalgische bui. Door bijvoorbeeld de onvermijdelijke uitzending van Home Alone mee te pikken tijdens de feestdagen. Zo ook met oude series als het Beestenbos is boos, Liegebeest, Stars Wars of Ghostbusters.

Het zijn allemaal zaken die me terug katapulteren naar m’n jeugdjaren waarbij ik onbezonnen en zonder zorgen mezelf kon verliezen in verhalen. 

DSC_9733.jpg

Het is hetzelfde nostalgische gevoel dat me verwarmt als ik speelgoed zie dat rechtstreeks is afgeleid van dit soort tijden. Speelgoed waar ik als kind enorm blij mee zou zijn geweest, koop ik zelf ook veel liever voor m’n kids. Irrationeel ik weet het. Belachelijk? Misschien wel. Maar het voelt goed. Zowel bij mij als bij m’n kind. 

DSC_9732.jpg

De Ecto-1 van Ghostbusters - uitgebracht door Playmobil - is zo’n voorbeeld. Met het originele sirenegeluid - waarbij de spokenjagers op elke mogelijk geestelijk gevaar kunnen afstuiven - dat mij terugbrengt naar m’n jonge jaren.  

De tijden waar ik bang was voor spoken.

De tijden waarbij ik de films van Ghostbusters met dichtgeknepen ogen doorspartelde om ’s avonds de slaap niet te kunnen vatten.

Nostalgie.

Het kan zo mooi zijn. 

 


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc