Bike Republic voert je mee langsheen België's grootste merengebied

Bike Republic voert je mee langsheen België's grootste merengebied

Altijd fijn om  nieuwe plekken te ontdekken in eigen land. Gestimuleerd door de staycation-trend en een kleine duw in de rug van Bike Republic trokken we erheen. Op de website van Bike Republic kan je immers inspirerende fietsroutes downloaden.

Hoe is het meer ontstaan?

Gevangen tussen de Waalse bossen in de Fagne, ligt de waterloop Eau d'heure. Ergens ten zuiden van Charleroi is in de jaren 70 begonnen met de opbouw van een stuwdam. Hierdoor ontstonden verschillende meren die zich uitwaaieren doorheen de omliggende dalen en zich uitstrekken tot het grootste watergebied van België.

Moeilijkheidsgraad

Fietsen en de Ardennen, dat klinkt als moordend. Althans zonder elektrische ondersteuning. Wel hier heb je een klein gelukje. Omdat je langs de oevers rijdt, blijven de stijgingspercentages beperkt. Hierdoor vormt het een ideale fietsroute om samen met kinderen te doen.

Combinatie van natuur & urban exploring

De monumentale betonnen structuren die het water in goede banen moeten leiden geven een Soviet-achtige  impressie. Het zijn ideale rustmomenten om de hoogteverschillen tussen de meren te bestuderen. Het maakt in alle geval de tongen los bij zowel ouders als kinderen. En ook dat is fijn.


Conclusie

De regio is fijn en inspirerend. De route voert je doorheen geschiedenis en omzoomt het grootste merengebied van België. Bossen, rustige oevers, picknickplekken, betonnen structuren wisselen elkaar af op een memorabele trip. Bike Republic maakt ons - met behulp van hun fietsroutes - wegwijs doorheen het landschap. Een aanrader.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc