Filmtip spionnengeheimen

Wat hebben we geluk met het weer deze dagen. Ietwat ongeluk, dat ook, met onze vriend Covid-19. Maar ach. We slingeren - nu er enkele mindere dagen op ons afkomen - een mooie filmtip jullie richting uit: Spionnengeheimen ofwel Spies in Disguise. Een kinderlijke annimatiefilm die de spion in je kinderen naar bovenhaalt.

De aanloop

Als kind koesterde ik zeker het idee om detective, spion of geheim agent te zijn. Inspector gadget was de knullige variant die me met deze gedachte liet spelen in mijn kindertijd. Wie wil als kind nu geen spion zijn? 

DSC_0284.jpg

Het verhaal

Maar dit verhaal gaat anders: Lance Sterling is een charmante spion en wellicht zelfs de beste in zijn vak. De film opent met een schitterende scene waarbij hij op z’n eentje een garde aan Japanse gevechtskunstenaars in z’n eentje lam legt. De antiheld of tegenpool Walter is erg slim, maar is minder handig in het sociale leven. Wel is hij verantwoordelijk voor de allernieuwste snufjes.

DSC_0304-2.jpg

De apotheose

Door onverwachtse gebeurtenissen - door het toedoen van de vijand - zijn de twee heren op elkaar aangewezen, al schiet de samenwerking niet meteen goed op. Om de wereld te kunnen redden moeten ze hun geschillen opzij zetten en leren samenwerken. De snufjes die Walter afvuurt zijn vaak lachwekkend, glitterend grappig of totaal niet te gebruiken. Maar alles valt uiteindelijk in de plooi.

DSC_0302.jpg

Conclusie

Spionnengeheimen is een wervelend verhaal vol spanning, avontuur, glitter en vriendschap. Het is een verhaal die tegenpolen naar zich toetrekt en (jonge) kinderen zich nagelbijtend in de zetel laat zitten. Het is de James Bond voor kinderen, maar dan zonder pikante scenes, maar wel met extra stunts. Wat animatie wel niet kan doen. Na de film kan je ook lekker spion gaan spelen. Een aanrader.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc