DadTalks 2019, het eerste vadercongres in België

The word is out.

Op zaterdag 3 november organiseren wij, Vaderklap, het eerste congres over vaderschap. Het wordt niet zomaar een congres, maar een inspiratiedag met boeiende en interessante spreker-vaders.

Het doel? Vaders, én de andere aanwezigen prikkelen, inspireren en doen nadenken over zichzelf, hun rol als vader/ouder en de wereld rondom zich. Tenslotte willen we natuurlijk het vaderschap in de kijker zetten.

Het programma? Dat lees je hieronder. We kiezen ervoor om niet alleen een professor aan het woord te laten, maar willen ook “gewone vaders” een stem geven. Daarom laten we Karl, Jan en Tim vertellen over hoe het soms anders kan ook. Daarom zetten we ook Tarbiyya en De Sloep in de kijker. Dit zijn twee organisaties die vaders in niet evidente omstandigheden warmte en positivisme willen brengen. Hen een helpende hand willen aanreiken.

Tenslotte kijken we over de grenzen heen. Wat verbindt vaders overal ter wereld? Of zijn er misschien vooral verschillen? Voldoende stof tot nadenken tijdens ons afsluitend panelgesprek. Een panelgesprek waarvoor we kunnen rekenen op Vaderklapper van het eerste uur en Buitendenker Wim Schotsmans als moderator.

Vaderklap zou Vaderklap niet zijn, mochten we ook geen deftige lunch voorzien. Ook hiervoor kunnen we terugvallen op een goeie partner en wel, De Kleine Chef.

Daarnaast wordt alles live opgenomen om later online te verschijnen. Elke spreker of elk gesprek wordt dus gecapteerd en in de dagen na het congres op ons Youtube-kanaal gezet. We hebben ook nog enkele verrassingen, maar die laten we graag voor 3 november.

Alles gaat door in deSingel in Antwerpen. Tickets koop je via deze link. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt, dus aarzel niet te lang. We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte.

Hopelijk tot dan,

Team Vaderklap

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.