Skitrip: Verfrissend Verbier

Het was deze zomer onze uitvalsbasis voor een geweldig avontuur. Nu landen we samen met koning winter in Verbier. Inclusief onze skibotten, sneeuwkettingen, mutsen en sjaals.

DSC_5493.jpg

Alhoewel de sneeuw met bakken uit de lucht valt wanneer we arriveren, baadt Verbier de dag nadien in de zon. De stralen overspoelen het centrum en mensen hokken samen op gezellige terrasjes. We hebben fantastische sneeuw en krijgen er een portie helder weer bij. Wij drinken ons eerste pint in de berglucht bij Le Fer De Cheval. Een gezellige staminee met een terras in de winterzon. Voor de kinderen is er voldoende ruimte om op het terras te spelen.

Het gebied
Dat stelt niet teleur. Het is een uitgestrekt gebied, met grandioze pistes en perfecte liften. Elk type skier zal er zijn gading vinden. Verbier ligt centraal in het gebied Le 4 Vallées en vormt de verbinding met Nendaz, Siviez, Veysonnaz en La Tzoumaz. Een gebied met in totaal 412 kilometer pistes. Gaande van beginnerspistes tot zware onbewerkte kleppers die je doen zweten.

Slaapplaats via Verbier Location
We boekten onze slaapplaats via Verbier Location. Een organisatie die skihutten en appartementen verhuurt in - u raadt het al - Verbier. Een fijne organisatie waarbij je in het Nederlands kan communiceren. Altijd fijn als je dingen moet uitleggen of met complexere vragen zit. Wij vonden onderdak in het dakappartement van een grote ski-hut die Chantegrive 13 heet. De plek baadt in gezelligheid en authenticiteit, ligt centraal in het dorp en op 5 minuten stappen van de lift. De perfecte uitvalsbasis voor de start van onze skireis.

Skilessen via Adrenaline Adventure
Voor onze kinderen is het belangrijk dat ze de basiskneepjes van het skien onder de knie krijgen. We vinden het belangrijk om ze meteen les te laten volgen. Ze krijgen privéles via Adrenaline Adventure. Lesjes die doorgaan in de voormiddag en 3 uur duren. Lang genoeg voor koters van drie en een half. Die zijn kapot na de voormiddag en slapen dan rustig bij met een lange middaguur. Voor ons - ouders - is de voormiddag het moment om zelf de pistes te ontdekken.

Dineren in Le Fer de Cheval
Omdat het terras een succes was, hebben we een diner gepland in dezelfde kroeg. Le Fer de Cheval balanceert tussen een gezellige brasserie en een café met een vleugje western er overheen gegoten. Robuust hout en de warmte van de verlichting laten je onderdompelen in gezelligheid. Het eten is er verfijnder dan verwacht. Een smakelijke tip is het zeker. Binnen is er weinig ruimte voor kinderen. Wij hebben ervoor gekozen om de papa’s thuis te laten bij de kinderen en de mama’s op pad te sturen.

Conclusie
Verbier is een geweldige uitvalsbasis voor een kwalitatieve skivakantie. Het is een tikje prijziger dan omliggende dorpen Nendaz, Siviez of La Tzoumaz. Je krijgt er wel een pak gezelligheid bij, de ligging van de pistes en de kwaliteit van liften bevestigen die kwaliteit.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc