De Nieuwjaarsbrief van Pieter

2019 is begonnen. Duizenden kinderen lezen overal in het land hun nieuwjaarsbrief voor met de beste wensen voor het nieuwe jaar. Wij vroegen aan zes vaders om er ook eentje te schrijven: een nieuwjaarsbrief met hun wensen en verwachtingen. Zes vaders van diverse allooi, met grote en kleine kinderen. Deze keer is het woord aan Pieter De Volder, ondernemer, maar vooral vader van twee.Lieve Stella,

Lieve Theo,

 

In het begin van ’t nieuwe jaar,

heb ik weer een briefje klaar.

Met kei veel zwans en af en toe wat rijm,

wil ik ook in 2019 voor jullie de allerbeste papa zijn.

 

Ho… Stop. Het zou het begin van een eerder standaard nieuwjaarsbrief kunnen zijn. Zo eentje die je tegenwoordig ook al via Google kan vinden.

Doen we niet.

Wat volgt is mijn eigen brief. Voor jullie.

 

2018… Het was me het jaartje wel. Jullie mama en ik zegden ons schattig huisje in Mechelen vaarwel en vonden iets nieuws in Leuven. Terug wat dichter bij papa zijn werk. (dank u Mama)

Het was liefde op het eerste gezicht op die bungalow van ons. Dat we daarvoor door een verbouwingshel moesten, nemen we er - nu alles achter de rug is - , dan maar bij.

We woonden een tijdje bij jullie Moeke en Vake, de mama en papa van jullie mama…

pieter de volder

We lachten wat af. Om te beginnen met jou, Theo… Je leerde steeds meer woordjes. Heerlijk om te horen dat je toch echt wel graag die ‘johnnybroek’ wilde aandoen, of hoe lekker je die ‘afvalballekes’ wel niet vond. Ik geef toe, een ‘joggingbroek’ en ‘falafelballekes’,… het zal nooit meer hetzelfde zijn.

We huilden wat af. Van contentement, wanneer we na 9 maanden uitkijkend wachten jou mochten verwelkomen, Stella. Na een zoon, nu ook een dochter. Van elk eentje. Goed geregeld, toch? Ik ga alvast wat oefenen zodat ik op het juiste moment vlechtjes in je haar kan draaien.

Merci om me te laten beseffen dat er meer is in het leven dan het uitwerken van het recept voor de meest luchtige chocolademousse alleen.
— Pieter

Papa worden en zijn, het doet wat met me. Merci daarvoor. Merci om me te laten beseffen dat er meer is in het leven dan het uitwerken van het recept voor de meest luchtige chocolademousse alleen. Dat er meer is dan alleen maar nadenken over hoeveel melk en room ik in dat ene ijsje zou doen, of welke decoratie dat ene patéke nu juist nog nodig heeft om het echt af te maken.

Merci.

Blijf nog maar lang die guitige lachebekjes van ons.

Ik beloof voor 2019 nog meer evenwicht te zoeken tussen ‘work- en dadlife.’ Al zal ik ook de eerste zijn die jullie later zal zeggen om voluit te gaan voor al jullie dromen. Geen makkelijke combinatie, zo blijkt. Maar voor jullie zit tegen dan een ervaringsdeskundige, die jullie graag zal verder helpen.

Wanneer jullie oud genoeg zijn om zelf ook te gaan Googelen, moet je het maar eens opzoeken… Jean Gabin zong het in 1974 al: ‘Le jour où quelqu'un vous aime, il fait très beau.’

 

Je peux pas mieux dire.

Il fait très beau.


Dikke protzoenen,

 

Papa.

 

Lees ook:

De Nieuwjaarsbrief van Wim

De Nieuwjaarsbrief van Stijn

De Nieuwjaarsbrief van Jef

De Nieuwjaarsbrief van Rik

Verloofd met Jorien, vader van twee en eigenaar en patissier bij Patisserie ZUUT in Leuven (dat onlangs uitgeroepen werd als chocolatier van het jaar)