Hausschwein voor de zwijntjes.

We hebben geen dieren in huis behalve onze twee zwijntjes A. & R. Eerlijk is eerlijk, ze verliezen geen haar, maar je hebt er toch de handen mee vol. Knuffels en speelgoed hebben we wel, veel. Te veel. Een manier om onze zwijntjes vlot te laten opruimen vonden we niet. Tot we een Hausschwein in huis haalden. We hebben er een huisdier bij. 

Cybex
We kennen Cybex van autostoelen, kinderzitjes, kinderwagens en nog veel meer. Veelal functionele producten die weinig charme bevatten. Net zoals al hun concurrenten. Ze zijn bedacht om en rond het kind en beantwoorden vooral ergonomische wensen. Geen design-wensen. Al is er een kleine kentering aan de gang. 

Godenkind en rebel Marcel Wanders
Toegespitst op ouders die vanuit een design-oogpunt hun kind willen zien opgroeien in een omgeving met esthetiek, nam Cybex designer Marcel Wanders onder de arm. Samen ontwikkelden ze de Parents-collection. Een nieuwe home-collectie die vooral de ouders moet verleiden met esthetische keuzes, materiaalgebruik en creatieve uitspattingen. Met als eerste resultaat Hausschwein

Een opbergbox, maar dan anders.
Hausschwein maakt in alle geval de tongen los. Mensen die ons bezoeken zien hem staan en glimlachen naar hem. Aaien zelfs. De kinderen maken er ritjes op. In feite is het een simpele opbergbox. Maar dan anders. 

Stimuleren om op te ruimen. 
Hausschwein is ook niet saai. Hij leeft met ons mee. Op het ritme van ons gezin. Hij staat en glimlacht en is subtiel aanwezig. Toch is het een mooie stimulator om kinderen te laten opruimen. Hij lust knuffels en ander speelgoed. A. en R. proppen maar al te graag z’n mond vol met alles wat ze kunnen vinden. 

Conclusie
Over smaken, design en kleuren valt moeilijk te twisten. Maar plezier hebben we er wel aan. De kinderen zijn er wild van en ons - ouders - laat ons stilstaan bij z’n subtiele aanwezigheid. En haren verliest hij ook al niet. 


Bekijk zeker de website van Cybex over de Home collectie


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc