Zo vader, zo zoon

Iedereen heeft een passie. Naast m’n passie voor m’n gezin en kinderen zit er nog een tweede passie in me en dat is fietsen. Meerbepaald de racefiets. Een manier om de lichamelijke balans terug te vinden en de hectiek van de dag van me af te fietsen. En hopelijk ooit een manier om vader en zoon te inspireren in gezamenlijke uitdagingen op bergflanken en vlakke polderwegen. 

De fiets
M’n keuze voor m’n racefiets is destijds gevallen op Canyon. Een goed huwelijk tussen prijs en kwaliteit. Deze goede combinatie verkrijgt Canyon door rechtstreeks in te zetten op online verkoop. Ze ontwikkelen eigen frames en zetten hun fietsen doorsnee iets scherper in de markt dan de andere A-merken (die via fietsenmakers worden verkocht).

DSC_9813-2.jpg

Kinderfietsen
Sinds vorige jaar heeft Canyon ook een eigen lijn van kinderfietsen. De lijn heet Young Heroes. Groot was m’n enthousiasme bij de eerste aanblik op de fietsen. Zowel mijn vaderhart als mijn fietshart ging sneller slaan. Een aankoop kon dus niet uitblijven.

Ik ben zelfs trots (en dat is A. ook) dat we op dezelfde fietsen rijden. We zijn allebei fan. Nu nog hopen dat dochterlief dezelfde passie in zich draagt.

Onze twee bolides broederlijk naast elkaar. De inflite CF SLX (papa) en de Young Heroes 16'' (A.)

Young Heroes
De fietsen zijn afgeleid van de mountainbikes van Canyon. Dikkere banden voor goede grip voor de jonge helden. Verder zijn ze helemaal voorzien van schijfremmen en afgewerkt met kwaliteitsonderdelen. Ze komen in verschillende groottes. Bij het kleinste model is het voorwiel een pak groter dan het achterwiel. Dit zorgt voor een betere controle op bospaadjes, terwijl de hoogte van het zadel tot de grond eerder beperkt blijft.

Service
Je kan jezelf vragen stellen bij de service van zo'n online aankoop. Daar heeft Canyon een antwoord op. Mocht er een mankement zijn of je wil de fiets een onderhoudsbeurt geven, kan je de fiets terugsturen naar het service center van Canyon in Leuven. Ze kunnen de fiets nakijken en sturen hem terug. Zie je dat niet zitten, kan je uiteraard bij een fietsenmaker terecht. 

Conclusie
Zoek je een stoere, kwalitatieve kinderfiets voor je kind? Zoek niet verder. De Young Heroes reeks van Canyon zijn prachtig afgewerkt en hebben robuuste en eigentijdse looks. Bovendien helemaal afgestemd op de geometrie van kinderen.

We hebben de mogelijkheid gekregen om de fiets van Canyon te testen (een dikke merci) en hebben de fiets na de testperiode aangeschaft. Die fiets terug afgeven, dat kon m'n vaderhart niet aan. ;) Dit is dus geen gesponsorde post, maar een post uit het hart.


Meer info over de Young Heroes reeks kan je terugvinden via de website van Canyon


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc