Thule Chariot Sport 2: dubbel zoveel plezier

Dat wij fan zijn van fietskarren van Thule is geen geheim. Uiteraard zijn we dan ook enthousiast. Uitgelaten als een kind bijna, als Thule z’n gamma fietskarren vernieuwd. De keuze valt na wat wikken en wegen op de Thule Chariot Sport 2 als metgezel voor ons gezin. Een perfecte match ook voor de racefiets. 

We blijven erbij dat je als actief gezin op zoek moet gaan naar het combineren van gezinstijd en vrije tijd. Sporten is daar één van en het zorgt ervoor dat we als gezin een dagactiviteit kunnen plannen waarbij het transport onze sport wordt. Ideaal om te combineren met een picknick, om te passeren bij de grootouders of om naar de stad te fietsen en daar over te schakelen op 'wandelwagen'. Maar ook voor de veeleisende sporter kan je er, door de lichtheid van de kar, ook langere ritten mee inplannen. 

Basisconcept blijft. 4 activiteiten in één. 
Het basisconcept blijft ongewijzigd. Een wandelwagen waar je mee kan fietsen, wandelen, joggen en (als je even wil) langlaufen. Het is een perfecte aanvulling voor je gezin wanneer je kinderen en sporten wil combineren. Standaard komt de wandelwagen met fietskit en wandelkit. De jog-kit en de ski-set zijn een optie. 

Vergelijkingen met het vorige model

  • Terwijl het vorige model nog een serieuze brok was om te transporteren in de wagen. Is er nu nagedacht om het geheel een pak compacter te maken wanneer opgeplooid. Dat is een erg aangename stap voorwaarts. 
  • Er zit een slot op. Je kan de fietskar helemaal vastmaken aan je fiets en dus rustig je fiets laten staan met de fietskar eraan gekoppeld. 
  • De zitjes van de kinderen kunnen in het nieuwe model kantelen, ze kunnen zo rustig slapen terwijl je de ziel uit het lijf fietst. Een mooi win-win.
  • De zitjes zijn comfortabel gevoerd en kunnen verwijderd worden om makkelijk schoon te maken.
  • Naast de handrem is er nu ook een voetrem. Handig. 

Comfort voor je kind
De kinderzitjes zijn mooi gevoerd en kunnen verwijderd worden om te poetsen. Er zijn nog extra zachte kinderzitje beschikbaar. Een kind mag trouwens al vanaf 1 maand worden vervoerd in de zogeheten Infant Sling.

Algemene Conclusie
Mocht je nog geen buggy bezitten en je bent een sportieve knakker (of wil dat gaan worden) dan zouden wij toch twijfelen om de klassieke buggy te laten varen voor deze. Je doet er veel langer mee en je hebt veel meer genot van zo’n type wandelwagen door de grote inzetbaarheid. En voor de looks hoef je het niet meer te doen. De tijd dat dit type wandelwagens zo lelijk als de nacht waren is al even voorbij. 

Vaderklaptip
Doe het uitpakken samen. De kinderen zijn meteen verliefd op de wandelwagen.
 

Lees alle details over de nieuwe Thule Sport 2 op de website van Thule.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc