Fietsen met het gezin

Het is als vader vaak een zoektocht om je hobby’s te kunnen blijven uitoefenen met de komst van een kind, laat staan kinderen. Het is de kunst om een balans te vinden tussen eigen tijd en gezinstijd. Een fietskar is een perfecte combo om transport, fietsen en gezin te combineren. En voor ons gezin een schot in de roos.

Je hebt fietskarren in alle maten en gewichten. Voor ons is de keuze gevallen op de Thule Chariot CX1, een alleskunner voor een sportief gezin. De fietskar past perfect achter een racefiets, kan gebruikt worden om te joggen en kan dienen als standaard buggy. Er zijn zelfs skilatten onder te zetten om ook van een wintersportvakantie een succes te maken.

Er zijn dus geen redenen meer om 'het sporten' te laten varen en te zeggen dat een gezin en sport niet hand in hand gaan. En als je het niet ziet zitten om een fietskar aan te schaffen, kan je ook nog gaan voor een (elektrisch aangedreven) bakfiets. Dat is makkelijker trappen en je krijgt er naast je nageslacht ook nog de picknick makkelijk bij. Tot onderweg.

 

Meer over onze fietskar

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc