Schenk je kind gezondheid.

Wat is een goed kerstcadeau voor je kind? Waar wordt hij/zij wild van? En vooral wat is de toekomst die je voor je kinderen voor ogen hebt? En waar beleefde je zelf als kind het meest plezier aan? Allemaal vragen die elke ouder zich wel stelt nu ‘de feesten’ voor de deur staan. Terecht. Een moeilijke keuze. Wij beslisten dat de kerstman gezondheid zou schenken.

Is speelgoed dan geen goede keuze?
Jawel, een goede keuze. Je kind wordt wild bij elke nieuw stuk speelgoed. Dat staat buiten kijf. Maar het gevaar zit er ook in dat het stuk speelgoed - naarmate de dagen vorderen - niet meer de aandacht krijgt die het verdient.

Een gezelschapspel?
Ook niet slecht. Perfecte keuze voor de regendagen. Om hun intelligentie aan te scherpen. Maar is dit wat je kind echt wil? Geen idee eigenlijk.

Wat had ik zelf het liefst?
Als ik terugdenk aan mijn eigen jeugd, zijn de meest fantastische momenten de eindeloze zomeravonden. Zonder speelgoed. Rijden op de fiets of met de inline-skates. Het ontdekken van m’n dorp of gemeente. Kampen bouwen. Het buitenleven.

Buitenleven
Je kind het buitenleven en beweging schenken, lijkt het perfecte cadeau. De gedachte besluipt me dat A. een tijdje geleden verliefd werd op een longboard. Het was in mei, in Nederland, in een surfshop. Ik heb er zelfs beelden van genomen, heb even moeten graven, maar vond de beelden terug. Toen al smeekte hij voor het board en heb ik het weggewimpeld en genegeerd.

DSC_6004.jpg

Weerzien van een vriend
Wat later komt hij er opnieuw mee in aanraking. Op een event van Decathlon. Opnieuw gaat z’n aandacht onmiddellijk naar het longboard. Hij probeert het board te bedwingen en is erdoor geïntrigeerd. Het lijkt alsof hij een oude vriend ontmoet. Herkenbaar.

DSC_6136-2.jpg

Zelf skateboarder
Ik had het ook - moet ik toegeven - die liefde voor het board. Bij mij was het een skateboard. Het heeft me onvergetelijke zomers bezorgd. Eindeloos scheurden we door de straten. We sprongen op dorpels en borduren. Van zonsopgang tot zonsondergang cruisend door de straten. Met een nostalgische zweem van heimwee denk ik eraan terug.

Ik denk dat ik het perfecte cadeau heb gevonden. Ik laat de kerstman een longboard meebrengen. Ik schenk m’n kind sport, techniek en ontspanning. Ik schenk hem gezondheid, het buitenleven en zonsondergangen. Ik schenk hetgeen ik eigenlijk altijd heb gewild. Denk ik. Nu staat het cadeau hier mooi te blinken. Klaar om uitgepakt te worden.


Bedankt Decathlon voor de samenwerking.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc