Vaderkost: fruittaartjes in een conservenblik

Vaderkost: fruittaartjes in een conservenblik

Elke vrijdag krijg je van ons een vader- en kindvriendelijk gerechtje om boven het vuur te maken. Een haalbaar niet al te moeilijk receptje, gemaakt door onszelf ism De Kleine Chef.

Na de kebab van vorige week kiezen we nu voor iets zoet. Een dessertje. Het idee is gebaseerd op een apple pie in a can, maar wij bakken het met rood fruit. Uit de diepvries, want nu hangt dat niet aan de struikjes. Bovendien kiezen we voor kant-en-klaar zanddeeg. Het hoeft soms niet te moeilijk te zijn.

Eigenlijk is dit een receptje dat je gelijk op welke camping kunt maken. Ga naar de naburige winkel, koop je een blikje of wat conserven, zanddeeg en rood fruit. Eet of drink de inhoud van je blik op en je kan al aan de slag. Als je een barbecue hebt natuurlijk. 

DSC_9309.jpg

Enkele tips

 • We hoeven het niet meer te herhalen misschien, maar we doen het toch. Wie speelt met vuur, pas op. En zeker wanneer er kinderen rondlopen.
 • Eenmaal open is de rand van een conservenblik vlijmscherp. Let dus goed op wanneer je het deeg vast maakt. 
 • Het ligt voor de hand, maar een blik dat van het vuur komt, is loeiheet. (Oppassen) (ge)blazen dus.
 • We kiezen als vulling voor rood fruit, maar je kan er evengoed stukjes appel, peer, banaan en chocolade of exotisch fruit indoen.

Recept: fruittaartjes in een conservenblik

 • Aantal: 6
 • Materiaal: 6 uitgewassen conservenblikjes
 • Duur: > 1 uur
 • Toestel: barbecue dat je kan sluiten of een oven
 • Leeftijd: laat dat deeg plakken op die scherpe rand maar over aan de volwassenen. De vulling maken, daar kunnen ze mee helpen.

Ingrediënten

3 vellen zanddeeg, 400g rood fruit (diepvries, ontdooid), 100g boter, 1 blikje gecondenseerde melk (gezoet), 1 citroen

Bereiding

 1. Steek uit een vel bladerdeeg rondjes net iets kleiner dan de blikjes. Gebruik de blikjes als uitsteekvorm. Bedek de bodem van het blikje met dit stukje deeg.
 2. Bedek nu de binnenkant van elk blikje met deeg.
 3. Hou de restjes bij. Kneed ze eventueel terug tot een bol, rol uit en snij in niet te dunne reepjes. 
 4. Vul elk blikje nu met rood fruit. Voeg er een klontje boter en twee el gecondenseerde melk aan toe. Werk af met zeste van een gewassen citroen.
 5. Weef nu de reepjes zanddeeg over het blik. 
 6. Verhit je barbecue tot het goed is. Zet er de blikjes op. Sluit de barbecue en laat ze zeker 20 à 30 minuten bakken.
 7. Serveer met een vorkje of lepel en eventueel met een bolletje ijs.

 

DSC_9315.jpg
DSC_9348.jpg
DSC_9343-2.jpg

 

Met dank aan Barbecook voor Billy, de on-the-go barbecue en merci aan De Kleine Chef voor de educatieve input. Ontdek elke vrijdag een nieuw recept op Vaderklap.

Meer weten: lees ook

 

 

 

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.