Vaderkost: popcorn met karamel en pecan

Vaderkost: popcorn met karamel en pecan

Elke week krijgt u namelijk een receptje mee om thuis eens uit te proberen tijdens een gezellig dagje vuurtje stook. Vader- en kindvriendelijk.

Nummer drie is popcorn. Jip, gewoon popcorn. Al pimpen wij het met wat nootjes en karamelsaus. Geen kookwonder? Niet getreurd, het is volledig kookkluns-proof. 

Een grote kom popcorn en samen naar de film kijken, dat is leuk. Nog leuker echter is het aansteken van een vuurtje op een herfstdagje, een pan op het vuur zetten en popcorn maken om het daarna gezellig samen op te eten. Het kan natuurlijk in de zomer, tijdens de zonsondergang voor je in de tent duikt. 

DSC_9376.jpg

Enkele tips

  • Open vuur en kinderen, wees dus toch een beetje extra voorzichtig. Wie zijn gat verbrandt, ... die heeft toch wel even pijn.
  • Popcorn is met een beetje suiker al zeer lekker, pimpen doe je op je eigen manier. Chocoladesaus, exotische specerijen of zoals ons, karamel en nootjes.
  • Organiseer je een (kinder)feestje? Voorzie dan leuke zakjes of kommetjes om al die popcorn in te steken. Het oog wil ook wat, nietwaar?

 

Recept: popcorn met karamel en pecannootjes

  • Leeftijd: kant-en-klare saus en nootjes over de popcorn doen kunnen ze al snel, het maken van de popcorn is toch vooral een vaderaangelegenheid
  • Toestel: open vuur, gewone barbecue of binnen in je keuken
  • Aantal: 10 personen
  • Duur: 15 à 20 minuten
  • Speciaal materiaal: popcornpan of vuurvaste oude kookpot (kan al eens wat zwart worden van de rook), kommetjes of papieren puntzakjes

Ingrediënten

Popcornmaïs, een beetje arachide- of maisolie, 1 handvol pecannootjes, kant-en-klare karamelsaus

Voor wie zelf de karamel wil maken: 75g zeer fijne suiker, 40g boter, 2 el water, 4 el room, Fleur de sel

Bereiding

  • Hak de nootjes grof.
  • Verhit het vuur. Borstel de pan in met een beetje olie. Doe er de maïskorrels in.
  • Zet op het vuur. Wacht tot ze beginnen poppen. Schud regelmatig op.
  • Meng de popcorn met de nootjes en karamel.

 

  • Voor de karamelmakers:
    •  Neem een antikleefpan. Smelt de suiker met het water tot een lichtbruine karamel.
    • Blus met room. Doe er de klontjes boter bij. Roer goed onder elkaar. Pas op, want dit is echt heet. Laat een beetje afkoelen en giet in een spuitfles of bewaar in een bokaal in de koelkast.

 

DSC_9329.jpg
DSC_9394.jpg
DSC_9391.jpg

Met dank aan Barbecook voor de Junko en popcornpan en De Kleine Chef voor de educatieve input. Ontdek elke vrijdag een nieuw recept op Vaderklap.

Meer weten: lees ook

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.