Leve de hutten van Huttopia

Om onze trip naar Versailles memorabel te maken zochten we een memorabele slaapplaats. Ons oog is gevallen op Huttopia Versailles. Een mooi glamping-spot net buiten Parijs en op fietsafstand van de toegangspoorten tot het paleis. 

Cahutte? 
Je kan op verschillende manier logeren bij Huttopia Versailles. Het biedt naast een gewone camping, ook accomodaties aan: een Trappeur-Tent, Cabane, een Canadienne-tent, roulotte familie en een cahutte. Wij kiezen voor de Cahutte: een cabane bovenaan afgewerkt met een katoenen tent. Een meesterlijk bouwwerk dat kinderen meteen inspireert om op ontdekking te gaan. De kampplaats van onze dromen. 

Wat is er verder nog?
Huttopia heeft alles wat een gewone camping heeft, alleen is het groener. Er is meer ruimte om te ademen en op het domein staan majestueuze bomen. Je zit eerder in een bos dan op een open grasland. De zon wordt mooi gefilterd doorheen het bladerdek. Aan de ingang is een restaurant te vinden met een bar. Maar wij zijn vooral te vinden in en om onze hut. 

Speeltuin
Op het terrein is een kleine, maar fijne speeltuin te vinden. En als je het wandelpad volgt dat start aan de ingang van Huttopia duik je de omliggende bossen in. Wanneer je op de eerste kruising van wandelpaden komt staat er - midden in het bos - een grotere speeltuin met schommels.

Het zwembad
Voor de kleine kinderen is er een afgebakende speelzone. Heel erg handig om als ouder het overzicht te bewaren zonder dat je altijd in paniek moet schieten om je kinderen te redden van een nakende verdrinking. Het is relax zitten vanuit m’n strandstoel met zicht op de ondiepe poel waarin m’n schavuiten aan het plonzen zijn. 

Gratis brandhout
In elke Cahutte staat een houtkacheltje en met een bijbehorende mand kan je gratis hout gaan halen in het houtkot. En - geef toe - wat is er fijner om na een lange dag de kilte van de avond weg te jagen met een knisperend haardvuurtje.

Conclusie
Als je Versailles wil ontdekken of Parijs en dit wil combineren met een paar dagen camping, is dit je perfecte uitvalsbasis. Je hebt er alle comfort, een rustige omgeving, speeltuin, zwembad en de slaapplekken inspireren meer dan welk hotel dan ook.

Lang leve glamping en de hutten van Huttopia.

DSC_6707.jpg

Meer info over Huttopia kan je rechtstreeks vinden op de website van Huttopia


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc