Moederklap: Annelies

Naar aanleiding van Vaderdag geven we hier voor één keer het woord aan de moeders, de partners in crime. Vier moeders nemen de pen op en richten zich, in geheel hun eigen stijl, tot hun mannen. Tijd voor een portie Moederklap.

Brief aan Kevin, papa van L. en H.

Liefste held,

 

Voor vaderdag verdien jij het om een brief te krijgen. Op vaderdag worden papa’s traditiegetrouw gevierd, maar jij verdient het om zelfs in de kijker te staan! Inderdaad, vandaag schrijf ik jou via deze weg een brief. Een brief die L. en H. zelf geschreven zouden hebben als ze al zouden kunnen schrijven 😉

Vanaf het allereerste moment ben je zeer betrokken bij L. en H. Ondanks een nogal aparte start van hun leven, heb jij mij door dik en dun gesteund. Zo hard dat je daarvoor zelfs een chirurg op z’n donder gegeven hebt. Jouw vrouw zo zien afzien, neen, dat was er teveel aan. Hoewel L. het felste op jou lijkt, wil ik hem ooit nog wel eens zó ver zien gaan. H. daarentegen, heeft er geen enkele moeite mee om anderen – inclusief haar 2 jaar oudere broer – af en toe hardhandig aan te pakken.

Inderdaad, H. heeft mijn felle karakter geërfd - hoewel ik het liever ‘passie’ noem. De passie om ergens voor te gaan. Als H. immers haar goesting niet krijgt, heeft iedereen het geweten. Inclusief de buren. Als H. daarentegen iets weigert wat wij – en bij uitbreiding: anderen - willen dat ze doet, mag de wereld vergaan, maar onze koppige steenezelin volhardt. Gelukkig is H. ook een vrolijk kind dat de hele dag loopt te zingen en te neuriën. Zelfs – en misschien vooral – als ze eet. Tot jouw grote frustratie.

En tot de frustratie van haar broer L. Want - zo zijn meisjes blijkbaar - een broer is pas leuk als je hem op zijn spreekwoordelijke paard krijgt. Of hem het bloed onder de nagels vandaan haalt. Daarom dat L. misschien zo op zijn nagels bijt tegenwoordig? Gelukkig ben jij óók opgegroeid met een jongere zus. Wat dus betekent dat L. dikwijls op jouw hulp mag rekenen in het verweer tegen zijn zus. Vandaar dat jij z’n allergrootste held bent. Wellicht ook omdat je hem hebt leren Pokémon te spelen… Iets minder als je hem niet laat winnen tijdens een spel. Dan vloeien de traantjes bij onze gevoelige 5-jarige ziel snel.

Maar het allerliefste spelen die 2 duiveltjes van ons samen met jou. 20 rondjes rond het keukeneiland achter elkaar en achter jou rennen, papa als klimpaal gebruiken of als matras of als gewillig slachtoffer gebruiken om kokeneten, doktertje of kapper mee te spelen. Samen leren fietsen, gaan wandelen of met LEGO spelen. Toch cool zo’n papa die zelf ook nog graag het kind in zich los laat.

En voor mij? Voor mij ben je ook de allergrootste held! Jij weet wel waarom…

 

Liefs,

 

Je Lies, L. en H.

 

 

 


(Anne)lies helpt met opruimen en organiseren via Annelies Minimaliseert, is de wederhelft van Kevin en voedt samen L en H op. Kevin schreef hier op Vaderklap trouwens het aangrijpend stuk over hun te vroeg geboren kinderen (link).