DIY: De Waanzinnige Bedstee

Mooie plannen starten meestal met een leuk idee dat verder rijpt in een snelle schets. Met de schets probeer ik de vrouw des huizes te overtuigen. Eens de schets de goedkeuring heeft genoten, kan de doe-het-zelf-zaak worden bezocht om daarna uit te monden in een fenomenale knutselpartij. Dat was bij het creëren van de bedstee voor onze koters niet anders.

De ideale kinderkamer door de ogen van papa
Als ik me probeer te verplaatsen in een kind en m’n ideale kamer probeer voor te stellen moet dat een soort gezellig nest zijn. Niet groot, wel gezellig. Er moet ruimte zijn om te slapen, maar ook ruimte zijn voor knuffels en boeken. 

Uitgangspunt
Onze benedenverdieping heeft één grote kamer die grenst aan de tuinzijde. We willen de ruimte niet opdelen en leek het ons het beste om een groot slaap/bedmeubel te maken dat de kamers kan scheiden zonder dat we vaste wanden moeten timmeren. 

Zo gezegd zo gedaan. 
We bouwen de hele constructie uit standaard houten balken en latjes. We willen eigenlijk een soort stapelbed maken. Maar de wanden zijn gesloten zodat elk kind z’n eigen nestje kan maken en ze elkaar minder storen in hun slaap. 

Het resultaat
Het resultaat is een warm nest. Een meubel dat mee groeit met de kinderen. Ze kunnen het bekladden, behangen met posters, knuffels meenemen en zich veilig voelen. Het geheel staat op wielen en is makkelijk te verhuizen.

DSC_9417.jpg

De overschotjes
Met de overschotjes hebben we rekken gemaakt om boeken en spaarpotten op te zetten. Altijd handig.

 


Zelf aan de slag?

Wil je dit bed zelf timmeren en benieuwd wat je allemaal nodig hebt? Laat ons iets weten, we sturen je graag de knutselingrediënten door.

Heb je zelf knutsel-ideeën?
Laat het ons weten. Wie weet komen we langs of brengen we jouw idee in beeld om zo andere vaders te inspireren.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc