Een handleiding voor baby's?

Een handleiding voor baby's?

Een kindje kopen, allemaal goed en wel, maar de service na-verkoop, dat zou toch beter kunnen vind ik!

Want laten we wel wezen, zo een boekje waarin alle basisfunctionaliteiten uitgelegd worden. Dat zou toch iets praktisch zijn. 

Een handleiding voor baby'tjes.

Ik weet ook wel dat handleidingen niet gelezen worden. Geef mij een Ikea meubel en ik toon u dat meubel naar eigen interpretatie mét extra vijzen die je ergens anders voor kunt gebruiken.

Maar!

Mogelijk zou ik deze handleiding wel lezen. Zo'n baby-handleiding is een must. En bovendien zou het niet meer dan normaal zijn dat deze wordt meegeleverd. De tijd en liefde die je hebt geïnvesteerd in de voorbereiding, het degusteren en conserveren van de liefde ... dan is een handleiding toch het minste, niet?

En toch. Het wordt er niet bijgeleverd. Of heb ik iets gemist? De eerste keer verliep alles behoorlijk hectisch en vanuit mijn positie op de grond had ik geen overzicht meer. Bij de tweede bevalling ben ik toch echt wel recht gebleven en was ik er met mijn (volle) verstand bij. Maar een handleiding? Neen hoor.

 

 

Ok, ok. Ik was overmand door emoties, dat wel, maar een handleiding missen? Dat lijkt me toch wel héél straf. Ik zeg niet dat het niet kan, maar als het al het geval was dat ik hem zou gemist hebben, dan zou zoiets toch wel geplastificeerd afgeleverd mogen worden vind ik. Met een grote strik er rond. In tweevoud misschien? Of ben ik nu te veeleisend?

Gewoon even uitleggen wat er allemaal langs de ingang kan en vlot de weg vindt naar de uitgang, zonder dat dit opnieuw langs de ingang passeert. Dat zou ons in de beginfase al een heel eind op weg helpen. 
Want ik heb toch vaak ondervonden dat iets terug werd uitgeworpen omdat het niet de juiste vorm had qua input. Het vreemde is dat dit ook wijzigt in de tijd. Soms zijn dingen die nu niet compatibel zijn, dat in de toekomst wel. Terwijl je helemaal niet op de hoogte gebracht wordt van die upgrade. Jammer genoeg geldt het omgekeerde ook. Compatibiliteit is geen absoluut verworven recht.

Dergelijke zaken zouden toch echt handig zijn om op voorhand te weten.

Hebben jullie zo'n boekje gekregen?

 

Thijs Wintein (32, papa van meneertje nummer 1 en meneertje nummer 2) schrijft op papatoch.be over wat die twee kleine, fantastische fuckers met hem doen in het dagelijkse leven. Puur, onversneden en recht uit het hart.