V.I.K.: festivals op kindermaat

V.I.K.: festivals op kindermaat

Festivals en kinderen, dat is geen ideale combinatie. De muziek is te luid en het eten te vettig. Om over de randactiviteiten nog niet te spreken. Het VIK-project, dat onlangs op Boerenrock in Kortenaken werd uitgetest, wil hier verandering in brengen.

VIK staat voor Very important kid . Dit is een initiatief van De Kleine Chef, Provincie Vlaams-Brabant, de Europese Gemeenschap, Hageland Plus en Boerenrock natuurlijk. 

Op Boerenrock installeerden ze een volledig dorp voor kinderen. Kinderen zijn er baas. De Kleine Chef, een catering en traiteur voor kinderen, verzorgde het culinair gedeelte. Het wereldrecord appel happen werd met meer dan 1000 appels los gebroken. Er stond een limonadebar ism Biscuiterie Stuckens met spooky drankjes, een perengraffitistand en veel meer.

Denk verder aan een selfiehoek, verschillende grote springkastelen en maatregelen rond veiligheid. Verdwaalpalen, bandjes en stewards zijn voorbeelden. Er waren zelfs aangepaste kindertoiletten.

 Het VIK concept zit vol potentieel, daar zijn wij, vaders van overtuigd. Het wordt hopelijk een voorbeeld voor andere festivals. Zo kunnen we ook onze jongste kinderen meenemen naar festivals. En Ian Thomas en K3, die nemen we er ook wel bij.

Zie ook

De Kleine Chef

Boerenrock

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.