Vliegtuigen spotten is spot on.

Vliegtuigen. Het spreekt tot verbeelding. Vanaf kindsbeen spelen kinderen met vliegtuigen, helicopters en andere vliegende projectielen. Maar een vliegtuig in het echt is toch iets anders. 

Het idee om vliegtuigen te gaan spotten is ontstaan toen ik m’n ouders zou gaan wegvoeren naar de luchthaven. Ik neem A. mee om eerst de z’n grootouders af te zetten aan de voet van de vertrekhal in Zaventem. Vanaf daar rijden we door naar de landingsplaats tussen Steenokkerzeel en Kortenberg. Een korte opzoeking via google maps leerde me dat daar wel wat te zien zou zijn. 

Bij het parkeren van de wagen zien we al enkele gegadigden staan. We zitten goed. Er is zelf een gezin aan het picknicken. In de verte zien we al een vliegtuig onze richting uitkomen, klaar om de landing in te zetten. Traag komt het ingevlogen kaarsrecht richting landingsbaan. Voor mij is het als papa ook de eerste keer dat ik een vliegtuig boven mij hoofd zal zien vliegen. 

Wat volgt is een oorverdovende geraas en een portie wind terwijl het vliegtuig over ons heen dendert. Het is ook voor papa’s en mama’s een geweldige ervaring. In eerste instantie is A. wat angstig, maar na enkele vliegtuigen begint de fun erin te komen. Zeker met andere kinderen in de buurt, ontstaat er nu telkens een soort jolijt als één van de kinderen een volgend vliegtuig kan spotten. 

Eén ding is zeker: Het is niet de laatste keer dat we vliegtuigen zullen gaan spotten. Dat geldt zowel voor dochter/zoon als vader.

Voor extra info over de beste plaatsen om in Zaventem vliegtuigen te spotten kan je hier terecht. 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc