Tijd verzamelen in Hasselt

Tijd is iets kostbaar. Wist je dat een gemiddeld leven uit om en bij de 4000 weken bestaat? Zeven van die 4000 weken werd hier extra hard gewerkt.

Het evenwicht tussen eigen zaak en halftijds voltijds de kinderen hebben is al niet evident. Laat staan als er nog eens echt echt écht hard gewerkt wordt. Eigen keuze ergens, maar eentje met als gevolg dat het evenwicht met de kinderen totaal weg was. Dank aan de ouders, ex en babysit om te “depanneren” en de kinderen zo een leuke tijd te geven. Hoewel de periode afgebakend was, knaagde het bij mij en de kinderen. De tijd die er was, werd weliswaar goed besteed. Een picknick bij avondzon, overnachten in de kerk en meer van dat.

Herinneringen die hopelijk langer zullen blijven hangen dan het feit dat papa hard werkte. Feit is dat nu dat hele pop-upverhaal achter de rug is, ik dubbel zo hard geniet van de rust en de tijd met de kinderen. Het lontje is langer, het hoofd is leger.

We gingen picknicken, spraken af met vrienden, gingen naar de buitenspeeldag en ook de kleine gewone dagdagelijkse dingen verliepen vlotter en aangenamer. Genieten met een grote G.

Van zaterdag op zondag trokken we naar Hasselt.


Kiewit: spelen en vliegen

Eerst naar Domein Kiewit net buiten het centrum. Bekend van Pukkelpop, maar ook van een natuurdomein met kinderboerderij, speelbos en speeltuin. Ik ging er ooit eens naartoe met de kleinste (link). En nu dus met drie.

Beste aankoop van de week? De 5 XL zweefvliegtuigen. Piepschuim vliegtuigen die vrij makkelijk loopings maken. Ideaal zo om uit te testen naast het vliegveld van Kiewit, waar ze al eens zweefvliegtuigen oplaten. En niet te duur.

We deden van picknick, er werd geklommen en gespeeld en we gingen kijken naar de dieren. Het aanbod dieren is pover, maar het speelbos en de paadjes door het moeras maken het goed.


Hasselt: ijsjes, natuurwijn, petanque en slapen

Na Kiewit trekken we naar de hoofdstad van Limburg. Er is best wel wat te doen in en rond Hasselt. Villa Verbeelding zou een topper zijn voor kinderen, maar dat deden ze al met de grootouders. Plopsa Indoor laat ik ook even voor wat het is en de stadszoektochten, daar heb ik niet zoveel zin in.

We installeren ons in ons hotel: B&B Hasselt. Het hotel is perfect gelegen: aan de stadsrand, tegenover het nieuwe Quartier Bleu, aan het kanaal en met voldoende parkeergelegenheid, zelfs voor mijn bestelbus. Was het niet dat we zondagmorgen naar de klimles moesten, ik kwam met de trein.

De kamers zijn ruim en stapelbed zorgt uiteraard voor discussie. Niemand die met mij het dubbelbed wil delen, ok dan. Gek ook hoe die twee in drie minuten tijd de kamer omtoveren tot een klein slagveld met dino’s, schoenen en koekkruimels. Na wat kijken en rusten, trekken we het stad in. Doel: ijsjes scoren bij Mama Leone, volgens Google het beste ijs van Hasselt. Er is inderdaad veel keuze, zowel qua ijs als qua toppings.

We steunen de lokale scouts en de kleinste beslist om zijn vinger los in een Cuberdon te steken. Plakboel, check. Ik krijg ze overtuigd om iets te gaan drinken in de (natuur)wijnbar: Bottl-O. De kinderen kijken en steppen, ik proef en drink. Goeie combinatie, dat kan ik u nu al zeggen.

We trekken naar Quartier Bleu aangezien de oudste nog een pyjama nodig heeft en ik - een t-shirt - vergeten ben in te pakken voor haar. #EerlijkisEerlijk. Na het shoppen gaan we nog even rusten in B&B Hasselt.

Dat die Quartier Bleu met al zijn restaurants op wandelafstand ligt, is zeer aangenaam. Zeker met een - “papa, pakken, ik moe” - zoon. Ik kies voor het bbq-restaurant Blend By Rauw. De burger voor de kids is gigantisch en die halve lat ribbetjes voor de 4-jarige zoon is ook rijkelijk, maar kijk: die kleine carnivoor verorbert ze helemaal. Fijne en lekkere plek, zeer zeker.

Alvorens we het hotel terug binnen dringen, stoppen we nog even bij Apéro Boules. Het concept is gelijkaardig aan een bowlingzaak, maar hipper, strakker en ipv bowlen gooi je met petanqueballen. De kinderen zijn alvast fan.

Afsluiten doen we met een filmavond in het hotel. IPad connecteren met de tv en elk vanuit ons bed, handig. Ze besluiten om tegen mij te komen liggen. Ook gezellig. Halverwege de film steek ik ze in hun bed. Zelf hebben we nog een overschotje van Bottl-o.

Ze slapen langer dan mij. Straf. Nog even het uitgebreid ontbijtbuffet meepikken en we trekken terug richting Vlaams-Brabant voor een gewone zondag met klimles en Chiro.

De kleinste beslist om de weg naar de auto te mokken dat hij niet mag steppen, maar kijk, het lontje is langer, dus is het allemaal ok.

Zo wat tijd verzamelen, het zorgt voor energie, doet deugd en is oprecht een aanrader.


Thx B&B Hasselt om ons te helpen met tijd te verzamelen. Voor de rest zijn alle bezoekjes zelf gekozen en is het artikel volledig eerlijk en uit het hart geschreven. Lees alles over ads op vaderklap via deze link

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef