Be-Mine, een berg vol avonturen

Be-Mine, een berg vol avonturen

De laatste dag vakantie, dus trekken we nog eens naar Be-Mine in Beringen.

Be-Mine is de voormalige mijnsite in Beringen. Aan de voet van de twee terril verscheen naast een winkelcentrum en een restaurant ook een nieuw zwembad en een duiktoren. In die duiktoren kun je snorkelen, duiken, iets eten, maar ook free of charge even naar de visjes kijken. Verder is er nog een klimzaal, zijn ze volop aan het bouwen en is er een downhill mountainbikeparcours voor waaghalzen op de “Avonturenberg”, de eerste terril.

Voor de lopers die fan zijn van hoogtemeters: er zijn heel wat pittige single tracks omhoog. Check de segmenten op Strava en vergeet zeker niet om te lopen naar de tweede terril iets verder op.

Goed, wat voor kinderen (en vaders) echt helemaal top is, is de hindernissenzone. Het betreft een flank van de eerste terril die omgetoverd werd tot een klim- en klauterparcours. Via allerlei hindernissen en obstakels klim je tot helemaal boven. Je kan ook de trappen nemen of gebruik maken van het gras naast de trappen, maar de full experience heb je als je meeklimt met de kinderen.

Toegegeven, enkele keren gaat mijn hartslag de hoo

gte in, maar M2 klimt ondanks zijn bijna 4 jaar vlotjes mee met zijn grotere zus. Ze klimmen, lopen, glijden hun weg naar boven en naar beneden. Boven is het uitzicht oprecht indrukwekkend. De tunnels, de betonnen hellingen, de trappen, de palen, de netten, … het is echt een cool parcours.

Ideaal voor een namiddag weg.

Tip: glijden op de poep mag, maar doe ze geen beste broek aan. Die van M1 sneuvelde halverwege (in de vorm van een scheur in de broek).

Tip 2: blij slecht weer zou ik het wel niet doen. Persoonlijk.

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef