Hans HoetComment

De club van de lelijke kinderen

Hans HoetComment
De club van de lelijke kinderen

“Hou het schoon!” Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen. Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor…

de+club+van+lelijke+kinderen+filmstill+hr+1.jpg

Ik wil deze film van harte aanbevelen. Om samen te kijken met je kinderen vanaf +/- 9 jaar. Goede actie, het dankbare thema uiterlijke schoonheid, meerdere ontluikende liefdes en het absurde regime van een dictator versus de echtheid van ‘het verzet’.

Ook als vader wil ik je wijzen op de vader in het verhaal. Over hoe hij het ‘juiste’ wil doen voor iedereen, over hoe zijn zoon en dochter verlangen om gezien te worden en hem smeken daadkrachtig op te treden. Hoe kinderen hun ouders voorbij steken qua moed, durf en doorzetting… en hoe ze uiteindelijk hun ouders ook weer in de armen kunnen sluiten.


Bekijk deze film hier:

https://www.jeugdfilm.be/beleef-film/thuis/de-club-van-lelijke-kinderen


Kwaliteit is niet gratis. Bekijk de film niet zoals je achteloos een serie bingewatcht. Zet je ervoor neer, met je hele gezin. En serveer nadien pizza in je thuisbioscoop zodat je kids blijven voor een babbel nadien.

Weet je nog hoe fijn je het zelf vond om samen tv te kijken met je familie?

club.jpg

En dan is er nu ook een online spel

Met uitdagingen en challanges, te spelen voor of na het kijken van de film. Alleen of met je vrienden…

Wat zou jij doen als bepaalde klasgenootjes worden weggestuurd van school? Kan jij nep nieuws van echt nieuws onderscheiden? En zou je in opstand komen tegen een totalitair regime? Je wordt volledig ondergedompeld in de sfeer van de film en neemt spelenderwijs maatschappelijke thema's onder de loep.

Surf naar declubvanlelijkekinderen.jeugdfilm.be om aan de slag te gaan.

Word ook lid van de club met volgende instagramfilter:

https://www.instagram.com/a/r/?effect_id=620470861692235

Man, broer, zoon, partner, vriend, nonkel, meester, maat Hans is ook vader van R(°’11) en J(°’13). Werkend in het onderwijs focust hij op talenten-coaching, psychologie, vertellen, podcasts en is bezieler van audiokado.be