De Nieuwjaarsbrief van Wim

De Nieuwjaarsbrief van Wim

2019 is begonnen. Duizenden kinderen lezen overal in het land hun nieuwjaarsbrief voor met de beste wensen voor het nieuwe jaar. Wij vroegen aan zes vaders om er ook eentje te schrijven: een nieuwjaarsbrief met hun wensen en verwachtingen. Zes vaders van diverse allooi, met grote en kleine kinderen. De eerste brief is er eentje van Wim, (alleenstaande) vader van vier.Liefste N, L, B en M

Aan het begin van het nieuwe jaar

Sta ik weer met mijn briefje klaar.

Ik wens mezelf 365 dagen

Zonder zagen

Ik wens jullie 52 weken

Waarin we heel fijn en open spreken

Ik kijk terug op 12 maanden

Waar we goed onze weg baanden

 

Tot zover reikt mijn poëtische gevoel van de dag.

Wat ik jullie wil zeggen?

Een echte en oprechte dank u is het eerste waar ik aan denk. Sinds de scheiding nu een aantal jaren geleden, werd ons team alleen maar sterker. We zoeken onze weg, lachen, ruziën, spelen, praten, discussiëren en alles wat er bij het team hoort. Maar steeds vanuit de warmte die we bij elkaar vinden.

Ik zie jullie graag om wie jullie waren, zijn en zullen worden.
— Wim

Een ik zie jullie graag is hier ook echt op zijn plaats. Ik zie jullie graag om wie jullie waren, zijn en zullen worden. Ik zie jullie graag om wat jullie doen, wat jullie zeggen, hoe jullie ieder op zijn of haar eigen manier in het leven staat.

Jullie zijn toppers, dat past zeker ook in een brief als deze. De ene voetbalt, sommige rijden paard, ballet staat ook wekelijks op de planning. Jullie worden groot, zelfstandig, plantrekkers. En zo nu en dan, zet ik me even opzij en zie ik dat het goed is.

20626718_10154506104971065_5688649536820163935_o.jpg

Lieve vier,

ik wens jullie een prachtig jaar, wij met zijn allen. Ieder apart. En in elke andere combinatie mogelijk, vrienden en familie betrekken we er ook bij. Een jaar met veel nieuws en veel vertrouwds, veel warms en niet te veel van het onvermijdelijke kouds.

Laat het zorgen maken maar aan mij, daar heb je ouders voor.
— Wim

Laat het zorgen maken maar aan mij, daar heb je ouders voor. En als je er toch hebt, praat dan maar. Met mij, je mama, je vrienden,… iemand van wie je denkt dat die je kan helpen. Je hebt ouders die veel van je houden, wat het leven ook brengt.

1 januari 2019

Papa

Lees ook:

De Nieuwjaarsbrief van Stijn

Wim Schotsmans (40 jaar) is een gescheiden vader van vier. Twee jongens, twee meisjes. Allen tussen de leeftijd van 9 en 15. Buiten vaderen en het overleven van de dagdagelijkse plannen, ruilde hij het klaslokaal in voor zijn eigen project Buitendenker. Om dat alles af te ronden, is er ook nog de Duitse Herder Friedel. Zijn schrijfsels gaan vooral over ‘het leven zoals het is’, al dringt wat gemijmer zich soms ook wel op.

Meer schrijfsels vind je op www.vadervanvier.com