Vaderkost: homemade limo

Zelf al eens limo gemaakt? Neen? Dan geef ik u nu genoeg goesting om het zelf te proberen.

Eerlijk is eerlijk, dit is gebaseerd op een recept van collega-vader en meester-tuinman Robby Sallaets (Groenten uit Edegem). Hij postte onlangs het recept voor limo van rabarber en van citroenmelisse (link). Het toeval wil dat wij hier struiken vol citroenmelisse hebben. Allez, nog 1 struik want die andere heb ik per ongeluk afgereden met de grasmaaier.

Het is hét beter ruikende en smakende onkruid, dat zeker. Zelf maakte ik al eens granité van citroenmelisse (link), maar onderstaande limo is net iets meer kindvriendelijk. Dus voor wie in tijden van Corona - of coronavrije tijden - op zoek is naar een leuke en lekkere ouder-kindactiviteit, dan is samen limo maken wel een aanrader.

Extra voordeel is dat het een leuk en gezonder alternatief is voor al die suikerbommetjes in kleurrijke flesjes.

Oh ja, en nog een voordeel: voeg een beetje gin of jenever toe aan de limo en je hebt een lekkere apéro. Ook interessant voor de volwassenen, denk ik dan.

Vaderkost (32 van 42).jpg

Bon, hoe hebben we dat goedje gemaakt?

Ingrediënten

1l water, 1 grote bos citroenmelisse (kan volgens mij ook wel met munt), 3 citroenen, 100g suiker, 4 el honing

Bereiding

Breng het water aan de kook. Voeg de citroenmelisse toe. Zet het vuur lager en laat het een halfuur trekken onder deksel.

Verwijder de citroenmelisse. Voeg suiker, honing en het sap van de citroenen toe. Warm op tot de suiker opgelost is.

Zeef en laat het afkoelen.

Te serveren met ijsblokjes, spuitwater en een schijfje citroen of een takje citroenmelisse (of munt).

Tip: bewaren in de koelkast. Tot een week of zo.

Recept gebaseerd op de limo van Robby

Vaderkost (31 van 42).jpg

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef