Mix, vul en Squiz it!

Mix, vul en Squiz it!

Je kent ze wel. Die knijpzakjes. Profwielrenners hebben er in hun achterzak zitten vol energierijke gels. Voor kleine kinderen heb je er gevuld met yoghurt. En suiker.

Nu goed, ik ben niet de vader die suiker bant. Een evenwicht zoeken, dat is hoe het er bij ons aan toe gaat. Die knijpzakjes met (fruit)yoghurt, dat hoeft echter niet. Voor mij persoonlijk is dat de grens. Het zit echt boordevol suiker. De enige keren dat M dat te zuigen kreeg, was toen we lang onderweg waren in de auto en ik liever geen krijsende peuter op de achterbank zitten had.

Toen ik een paar weken geleden in opnames van Sofie Dumont zat, ging Sofie aan de slag met hervulbare ecovriendelijke knijpzakjes. Haar recepten ontdek je binnenkort op VTM Koken, maar zolang wou ik niet wachten. Ik bestelde ze via Bol.com en ging er mee aan de slag.

Het concept is eenvoudig. Mixen, vullen, sluiten, leeg zuigen en afwassen. Uiteraard is het grote voordeel dat je ze zelf kunt vullen met wat je maar wil. Een extra voordeel is dat het milieuvriendelijk en herbruikbaar is. Minder afval, altijd aardig meegenomen. Het is een dubbele sluiting, waardoor het normaal niet zou moeten openbarsten in de schooltas. Al heb ik daar wel wat schrik voor. Feit blijft dat ze gemakkelijk zijn voor onderweg. Fruit- of groentepapje erin, de zakjes in de luiertas en hup samen weg. Geen gedoe met lepeltje, lege potjes en weet ik veel.

Wie weet, lukt het zo beter om je kind te voeden. Niet elke dreumes houdt van de lepeltjes. Al hangt dit natuurlijk weer af van kind tot kind.

In het geval van mijn M is er geen probleem. Zij ziet geen verschil tussen de "homemade" versie en die van de winkel. Daar zorgen de schattige tekeningen wel voor. En zo heeft ze natuurlijk een extra portie fruit binnen. Leuk trouwens om zelf met de kinderen te maken. Laat ze hun fruit zelf mixen. Lees: op het knopje van de mixer duwen. Heb je er nog een gezellige activiteit bij. Win-win en al.

Geen idee met wat je ze kunt vullen?

Neem een paar lepels yoghurt en wat fruit en mix het allemaal met een staafmixer. Eigenlijk hoeft die yoghurt zelfs niet. Banaan en mango, kiwi en banaan, rood fruit en aardbei met een beetje sinaasappelsap, het gaat allemaal. Zorg alleen dat er geen stukjes meer zijn, maar dat het ook niet te lopend is.

Wedden dat die kleintjes van u het echt lekker vinden?


Dit is een eerlijke review, niet gesponsord en zelf gekocht.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.