Handenvrij op de schouders dragen 2: SaddleBaby Pack

Handenvrij op de schouders dragen 2: SaddleBaby Pack

Ik schreef er in het vorige deel al over. Geboortelijsten, daar staat weinig op wat mijn vaderhart sneller doet slaan.

Let op, ik vind dat allemaal belangrijk, maar op dat vlak ben ik dan maar een standaard vader, die extra hard oplet bij de keuze van draagzakken en fietsstoeltjes. Nu goed, zoals ik al aangaf, ontdekte ik op Kind und Jugend een nieuw concept: de schouderdrager. Naar aanleiding van mijn bezoek wou ik er twee testen: de Minimeis G3 en deze keer de SaddleBaby Pack.

Extra opmerking voor de kritische lezer: ik werd voor deze review noch betaald, noch gesponsord en vroeg zelf of ik het product mocht testen. Waarom? Omdat ik het concept van kinderen op schouders dragen iets typisch vaderlijk vind.

Bon, de SaddleBaby dus.

Ik botste op dit product bij Kleine Dreumes By Eve-Kids. Zij ontwerpen, maken en verdelenproducten voor ouders met kinderen zoals de Kid-Sit, Loopie, Hippyckick Hipseat en dus ook de SaddleBaby.

De drager ontstond vanuit het idee dat kinderen op de schouders al sneller eens in slaap vallen, slapende benen krijgen of de schouders van de vader (of moeder) toch wel wat afzien. Hieruit ontstond de SaddleBaby.


Dit product heb je in drie variaties: de basis, de basis uitgebreid met een rugzak en een systeem te bevestigen aan jouw eigen rugzak. De basis bestaat uit een zitje dat past op jouw schouders, schouderriemen en bevestiging voor de voetjes.

Jouw kind is vastgemaakt aan de beentjes en zit comfortabel dankzij het zitje. Het zitje verlicht tegelijkertijd ook de belasting op de schouders. Een ruggensteun zoals de Minimeis is er niet. Wat de SaddleBaby Pack dan wel weer heeft, is opbergruimte. In de rugzak krijg je best wel wat basiszaken kwijt zoals pampers, een drinkfles, wat voeding, een trui, etc.

Qua leeftijd van de kinderen zitten we hier iets ouder. Reken van 2 tot 5 jaar. Kinderen moeten in staat zijn om zich recht te zetten, hun evenwicht te houden en vast te houden.

We namen dit product mee op reis naar Spanje waar we korte wandelingen mee deden, zowel outdoor als in steden. Wanneer de oudste moe was en de buggy bezet was door de baby, kroop zij op de SaddleBaby. Omdat ze vastgemaakt is, heb je iets meer bewegingsvrijheid. Het zitten op het zitje verlicht dan weer de druk op de schouders, waardoor je verder kunt stappen. Tenslotte vond ik de opbergruimte best wel handig. Hierdoor moesten we geen extra rugzak meenemen.Lees ook deel 1: de Minimeis G3.


Zoals reeds aangegeven, werden we voor dit artikel noch betaald noch gesponsord. We wilden dit testen omdat we het oprecht een vadervriendelijk concept vinden.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.