Zebrabook. Een persoonlijk verhaal.

Zebrabook. Een persoonlijk verhaal.

Nog nooit gehoord van zebrabook? Ik ook niet, moet ik eerlijk gezegd toegeven. Tot nu. Ik weet niet meer precies hoe het kwam dat ik het bestaan ervan teweten ben gekomen. Gecharmeerd door de waarden van Zebrabook, de waarde van personalisatie en de liefde voor het geschreven woord lieten me overstag gaan. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. 

De waarde van een boek
Een boek blijft een mooi cadeau. En dat wij - de vaders van vaderklap - fan zijn van boeken is een groot understatement. Bij boeken spits ik meteen de oren en is de interesse gewekt. Ik heb er een zwak voor. Het heeft Zebrabook dus weinig moeite gekost om de twijfelde vader over te laten gaan tot aanschaf van het boek. Al moet ik zeggen: boeken. Meteen twee. Want m’n nageslacht bestaat uit een fraai duo en ze hebben het geluk dat ik vandaag in een gulle bui ben (of een week hart).

DSC_9642.jpg

Bestelgemak en personalisatie
Personaliseren is altijd fijn. Je moet de naam, geslacht en geboortedatum van je kind(eren) doorgeven en kan doorheen de covers scrollen om te kijken wat je aan je kind zal gaan schenken. Ze zijn onderverdeeld in 3 hoofdthema’s om de keuze er iets makkelijker op te maken. Verder verloopt het bestelproces bijzonder efficient, ideaal voor een vader (die liever tijd stopt in het schrijven van een artikel over boeken, dan ze fysiek te gaan kopen en zich in tijdsnood werkt door z’n aandacht te laten afglijden naar andere mooie titels en kleine meesterwerken voor z’n koters). 

Waarden van Zebrabook
Soms is het dieper liggend verhaal belangrijker dan het product. Lees zeker de waarden van Zebrabook even op hun website. En wie weet ben je - net als ik - meteen gewonnen. Kort samengevat:  Zebrabook is volledig Belgisch en elk boek wordt handgemaakt in België op ecologisch verantwoord papier.

De kinderboeken zijn prachtig geïllustreerd, komisch en leerrijk. Er is - naast het kind - ook rekening gehouden met de voorlezer. Er zit in de verhaallijn humor verweven die bij de (voorlees)ouder een glimlach kan ontlokken maar voor het kind in het verborgene blijft. Dat appreciëren we geweldig. 

Zin in zo'n boekje? Wij mogen er eentje weggeven. Doe mee en wie weet, sturen wij je wel eentje op.

 

Naam en voornaam *
Naam en voornaam
Wie maakt de illustraties voor het dierenboek van Zebrabook? *

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc